Hyppää sisältöön

Alpakat jolkottelivat Töölössä Suomi 100 -hengessä – "Alpakat ottivat tilanteen coolisti"

Kun muualla Helsingissä huudettiin iskulauseita, alpakat louskuttivat leukojaan Töölössä.

Alpakka Suomen Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä itsenäisyyspäivänä.
Töölön Lapselliset -ryhmittymän itsenäisyyspäivätapahtuma siirtyi Töölöntorilta HJK:n stadionille äärikansallismieliseksi profiloituneen 612-mielenosoituksen tieltä.

Suomi 100 ja alpakat. Tämä yhdistelmä nousi keskusteluun, kun selvisi että lastentapahtuma alpakoineen joutui siirtymään äärikansallismielisten 612-mielenilmauksen tieltä Helsingin Töölöntorilta. Poliisi pyysi siirtoa turvallisuussyistä.

Alpakat ja Suomi 100 ovat kulkeneet tämän jälkeen tiiviisti yhdessä sosiaalisessa mediassa ja ihmisten puheissa.

– Pupuja, ei natseja! Alpakoita, ei natseja! Uusnatseja vastustavat mielenosoittajat huusivat muun muassa aiemmin keskiviikkona.

Töölön Lapselliset -ryhmittymän Suomen 100-vee synttärit Töölössä itsenäisyyspäivätapahtuma siirtyi lopulta mielenilmauksen alta Töölön jalkapallostadionille.

Tapahtumassa keskiviikkona paikan päällä ollut Ylen toimittaja Jyrki Hara kertoo, että tapahtuma sujui rauhallisesti ja tuntui olevan suorastaan yleisömenestys. Ja juurikin alpakat tapahtuman vetonaula.

– Alpakat jolkottelivat kentälle ja sitten siihen muodostui valtava, useita kymmeniä metrejä pitkä, jono niitä rapsuttelemaan. Alpakat olivat selvästi vetonaula, Hara kertoo.

Parhaimmillaan jono oli arviolta ainakin noin 50 metriä pitkä.

– Ihmiset odottivat sinnikkäästi alpakkavuoroaan, ja lapset pääsivät niitä silittelemään ja katsomaan. Ne olivat suosittu ohjelmanumero, vaikka ei sinällään spektaakkeli, sillä alpakoita näytti olevan paikalla kaksi, Hara kuvailee.

Tapahtumaan osallistui tuhansia

Facebookissa tapahtumaan oli ilmoittautunut (siirryt toiseen palveluun) osallistuvan noin 800 henkilöä. Lopulta paikan päälle kokoontui järjestäjän tviitin mukaan (siirryt toiseen palveluun) 5 000 ihmistä. Poliisilla ei ole arviota osanottajien määrästä.

– Tunnelma oli hyvä ja rauhallinen. Aika valtavasti oli väkeä ja lapsiperheitä paikalla. Alpakat näyttivät ottavan tilanteen coolisti. Ne eivät tuntuneet pelkäävän tai hämmentyvän tilannetta. Olivat oikein rauhallisesti ja mallikkaasti olivat näytillä.

Toisaalla on pidetty mielenosoituksia ja parhaillaan on käynnissä äärikansallismieliseksi profiloitunut 612-marssi. Itse lastentapahtumassa tämä ei toimittajan mukaan pahemmin näkynyt.

– Toki tämä paikan siirtäminen ja yleinen keskustelu oli ihmisten mielissä, kun heidän kanssaan keskusteli. Kuka oli mitäkin mieltä, mutta ei tämä asia ainakaan lasten tai muidenkaan ilonpitoa haitannut.

_8.12.2017 klo 17.32: Lisätty tieto, ettei poliisilla ole arviota tapahtuman osanottajien määrästä. _

Lue myös:

.
.