Poliisi varautui häiriöihin äärijärjestöjen itsenäisyyspäivän jatkopaikalla – jatkot päättyivät rauhallisesti

Äärijärjestöjen ja uusnatsien kulkueväkeä kutsuttiin konserttiin Vantaalle.

Kotimaa
Poliiseja
Jyrki Lyytikkä / Yle

Uusnatsien ja äärijärjestöjen itsenäisyyspäivän jatkot sujuivat vantaalaisessa ravintolassa rauhallisesti.

Vantaan poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin aamuyöllä, ettei se havainnut häiriökäyttäytymistä. Poliisin mukaan ravintolan sulkiessa ovensa kello kahden aikaan, juhlat päättyivät rauhallisesti.

Poliisi oli varautunut uusnatsien ja näiden vastustajien mahdollisiin yhteenottoihin Vantaan Ilolassa keskiviikkoiltana.

Poliisi partioi juhlapaikalla

Äärijärjestöjen 612 -kulkueeseen ja uusnatsien itsenäisyyspäivän kulkueeseen osallistuneita oli kutsuttu jatkamaan iltaa vantaalaisessa ravintola Bar Rock Bearissa. Ravintolassa esiintyi illan aikana äärioikeistosympatioihin liitettyjä yhtyeitä. Kello 22 maissa poliisi kertoi, ettei ainakaan toistaiseksi useilla paikalla olevilla partioilla ole ollut tehtäviä.

– Poliisi on varautunut siihen, että tämän tapahtuman ympärillä on jotain häiriökäyttäytymistä. Tähän suhtaudutaan tämmöisenä kokonaisuutena, ja poliisi pyrkii myös täällä Itä-Uudellamaalla pitämään nämä osapuolet erillään toisistaan, niin kuin Helsingissäkin tehtiin, kertoo rikoskomisario Christer Ahlgren Vantaan poliisista.

Äärioikeiston jatkopaikan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Tiistaina anarkistien takku.net-verkkosivustolla julkaistiin teksti, jossa kirjoittajat kertovat olevansa vastuussa autojen poltosta.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti, verkkosivustolla kirjoitetaan.

Ahlgrenin mukaan poliisi ei voi vahvistaa tietoa.

– Se on netistä poimittu tieto, ja niin siellä lukee. Sen enempää ei poliisikaan pysty ottamaan kantaa sen luotettavuuteen. Poliisi tutkii näitä polttoja. Tällainen viesti on kyllä huomioitu, Ahlgren sanoo.

Juttua päivitetty kello 02.15 ajantasaisilla tiedoilla

Lähteet: STT, Yle