Suomalaiset suosivat suomalaista – myös YouTubessa

Mitä musiikkivideoita tänä vuonna on katsottu YouTubesta eniten?  Entä mitä muuta kyseisen nettipalvelun kautta tuijotetaan? Googlen Suomen markkinointipäällikkö Yacine Samb kertoo.

YouTube
Ylen aamu-tv: YouTuben katsotuimmat 2017
Ylen aamu-tv: YouTuben katsotuimmat 2017

YouTube on Suomen selvästi käytetyin musiikkipalvelu. Vaikka palvelussa on valtavat määrät kuva- ja äänimateriaalia ympäri maailmaa, pysyvät suomalaiset varsin uskollisina oman alueensa tuotoksille.

Musiikkipuolella suosituin video oli kuitenkin tuontitavaraa. Tänä vuonna kymmenen kärjessä listalla katsotuimmaksi nousi puertoricolaisen Luis Fonsin kappale Despacito, jossa vierailee myös Daddy Yankee.

Maailmanlaajuista suosiota

– Se on siitä erityinen että se on YouTuben katsotuin video kautta historia yli neljällä miljardilla katselukerralla, sanoo Youtuben omistavan Googlen Suomen markkinointipäällikkö Yacine Samb.

Toisena listalla oli Robinin ja Nelli Matulan Hula Hula.

– Siinä oli erityistä se, että siihen liittyi oikeassa maailmassa tanssi-ilmiö, hän jatkaa.

Kokonaisuutena YouTuben soitettujen listasta voi sanoa, että Suomessa toistetaan etenkin suomalaista musiikkia.

– Kahdeksan kymmenestä videosta on musiikkivideoiden puolella täysin kotimaista tuotantoa, Samb vahvistaa.

Pitkiäkin videoita jaksetaan katsella

Kun tarkasteltavaksi otetaan YouTuben kautta toistetut muut kuin musiikkivideot, näkyy vielä selvemmin, että suomalaiset suosivat kotimaista.

– Siellä kaikki top kympissä kaikki ovat kotimaisia videoita. Justimusfilms, joka on ollut aiempinakin vuosina suosittu, heillä on neljä videota top kympissä.

Suosituin oli yli puolituntinen Rakkauden aikakaudet -lyhytelokuva.

– Samalla kun You Tuben katselu on kasvanut, sen käyttö on muuttunut. Tämänkin videon osalta keskimääräinen katseluaika oli noin kymmenen minuuttia, mutta joka kolmas katsoi sen ihan loppuun asti, paljastaa Samb.

Katso Yacine Sambin haastattelu Ylen aamu-tv:ssä.

Vilkaise myös: Noin viikon uutiset - America first - Finland second