Saariselällä avataan uusi hotelli

Hotellin rakentaminen kärsi ankarista sääolosuhteista ja Lapin rakennusbuumin negatiivisista seurauksista.

Saariselkä
Star Arctic -hotellin nettisivu
Star Arctic Hotel (kuvakaappaus)

Saariselälle avataan uusi hotelli. Kaunispää-tunturin huipulle rakennetussa Star Arctic -hotellissa on tilaa 80–100 majoittujalle ja ravintolassa on paikkoja noin 150 ruokailijalle. Ensimmäiset asiakkaat saapuvat torstaina iltapäivällä.

Hotellissa ja ravintolassa on tilaa yhteensä noin 2 000 neliömetriä, ja investointi oli noin kuusi miljoonaa euroa. Hotellin rakentaminen oli odotettua vaativampi hanke, sanoo toimitusjohtaja Matti Meskanen.

– Kesä oli se suurin juttu. Meillä oli kauhean sateinen ja kostea kesä, ja sitten kun ei satanut niin tuuli kovasti, että se oli se suurin haaste. Ja sitten kun keväällä alkoi rakennusbuumi Lapissa, niin kyllä se söi työmiehiä tältä alueelta pois, eikä tahtonut olla työvoimaa. Ja sitten viivästyi toimituksia aika paljon, kun joka puolella oli niin paljon kysyntää. Että ne oli semmosia tekijöitä, jota ei osattu ihan ottaa huomioon kaikkea.

Varsinaiseen toimintaan työvoimaa sen sijaan löytyy hyvin, sanoo Meskanen.

– Meillä oli ihan hyvä tilanne, että tämmönen uutuus kiinnosti täällä. Me löydettiin täältä alueelta ihan paikallisia. Me olemme parisenkymmentä ihmistä palkanneet, ja heistä semmonen 80 prosenttia on täältä Inarista tai sitten he ovat kauan olleet jo täällä.

Matti Meskanen sanoo, että uusi hotelli on myyty täyteen jo maaliskuun loppuun saakka. Asiakkaista noin puolet tulee Euroopasta ja toinen puoli Aasiasta.