1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion Laivakangas sai pitää Toto76-ravit –" Tämä oli kyllä loistava kädenojennus Veikkaukselta"

Veikkaus on pyörtänyt aikaisemman päätöksensä muuttaa Toto76-tapahtuma Toto65-raveiksi Tornion Laivakankaalla. Torniossa Toto76-ravit järjestetään ensi vuonna sunnuntaipäivänä.

raviurheilu
Ravurit Laivakankaalla.
Länsi-Lapin Hevosystävät ry

Tornion Laivakankaan raviradalla ajetaan Toto76-ravit ainakin vielä ensi vuonna. Aiemmin Veikkaus oli päättänyt, että ensi vuonna Toto76-raveja ei järjestetä enää Torniossa eikä Kajaanissa. Taustalla on Veikkauksen halu keskittää pelejä lauantaipäiville. Veikkauksen mukaan päätöksen pyörtämisen taustalla on viestinnällisiä haasteita: Veikkaus ei ollut antanut esimerkiksi Tornion Laivakankaalle lupaa järjestää Toto76-raveja, mutta niitä ehdittiin jo markkinoida paikallisesti.

Laivakankaan raviradan toimijat ovat iloisia uudesta päätöksestä järjestää ravit, aiemmasta kielteisestä päätöksestä poiketen.

– Tämä oli kyllä loistava kädenojennus Veikkaukselta ja Hippokselta, että he näkivät tämän paikkakunnalle tärkeäksi. Onhan se talkooporukalle ja sponsoreille hieno homma, sanoo Länsi-Lapin hevosystävät ry:n puheenjohtaja Markku Sadinmaa.

Tornion Laivakankaan ravirata on menettänyt Toto76-ravit muutama vuosi sitten. Silloin syynä oli radan huono kunto. Pari vuotta sitten suurtapahtuma palasi Tornioon, kun ravirata oli kunnostettu uuteen uskoon.

– Meillä on tehty töitä sen eteen, että on saatu 76-ravit takaisin ja jotenkin tuntui hirveältä, että nyt ne olisi jälleen kerran menetetty, kertoo Sadinmaa.

Erikoistapaukset Kajaanissa ja Torniossa

Veikkaus on saanut paljon palautetta raviradoilta ja asiakkailta, liittyen Toto76-ravien poistamiseen Torniosta ja Kajaanista. Veikkaus päättikin järjestää 76-ravit erikoispäivinä ensi vuoden ajan molemmilla raviradoilla, tulevaisuudesta katsotaan erikseen.

– Teimme muutoksen aiempaan päätökseen. Tarkoituksena oli, että 76-ravit ovat ainoastaan lauantaisin, mutta ensi vuodelle on kaksi erikoistapausta: Kajaani ja Tornio, joissa ne järjestetään sunnuntaina, sanoo Veikkauksen Totopelien tuotepäällikkö Juha Ahjolinna.

Torniossa ja Kajaanissa on tehty hyvin asioita ja ilman muuta heille kuuluvat hyvät ravitapahtumat.

Juha Ahjolinna

Tilanne muuttui, koska tiedottamisessa oli puutteita. Torniossa ja Kajaanissa luultiin, että ensi vuodelle heillä on 76-päivät, vaikka päätös peleistä on Veikkauksen käsissä. Veikkaus halusi tulla vastaan ja muuttaa suunnitelmiaan siltä osin, että pelimuotona pysyy Toto76 myös Torniossa ja Kajaanissa.

– Torniossa ja Kajaanissa on tehty hyvin asioita ja ilman muuta heille kuuluvat hyvät ravitapahtumat. Alkujaan ajatuksemme oli, että pelimuotojen muutos ei vaikuta tilanteeseen. Arvotamme Tornion ja Kajaanin tekemistä korkealle tasolle, Ahjolinna jatkaa.

Veikkauksen tavoitteena on tehdä jatkossa muutoksia pelimuotoihin yhteystyössä Hippoksen (siirryt toiseen palveluun) kanssa.

– Kokonaisuudessaan lähdetään Hippoksen kanssa ajamaan sitä tilannetta, että jatkossa ei olisi Toto76-raveja, vaan lauantaisin järjestetään viikon pääravitapahtuma, johon pelataan Toto76-peliä. Peli ei määrittele tapahtumaa, vaan pääpäivä olisi lauantai, Ahjolinna sanoo.

Pelimuodot tullaan poistamaan ravitapahtumien nimistä viimeistään syksyllä 2018.

Lue seuraavaksi