yle.fi-etusivu

Lännestä tulee lumisateita – ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä, huomenna se voi olla jopa vaarallinen

Runsaimmat lumisateet tulevat maan keski- ja itäosissa.

sää
Lännestä leviää lumisateita
Lännestä leviää lumisateita

Ajokeli muuttuu tänään iltapäivällä huonoksi maan etelä- ja länsiosissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Lännestä tuleva voimakas matalapaine leviää illan ja yön aikana myös itään ja pohjoiseen.

– Runsaimmat sateet tulevat etelässä lumena, mutta muuttuvat yöllä vedeksi. Maan itäosassa, Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa lunta voi tulla 10–20 senttimetriä, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) tiesää on mahdollisesti vaarallinen muun muassa Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Huomenna ajokeli vaarallinen tai mahdollisesti vaarallinen koko Suomessa. Erittäin huonoa ajokeliä on luvassa laajalle alueelle maan keskiosissa.

Inarin Väylässä mitattiin torstaina kuluvan talven pakkasennätys. Lämpötila painui 32,6 miinusasteeseen, kertoi Ilmatieteen laitos.

Sateiden jälkeen sää lauhtuu. Viikonvaihteessa lämpötila kipuaa suuressa osassa maata nollan paikkeille tai sen yläpuolellekin.

Lue myös:

Talven pakkasennätys rikkoutui toistamiseen Inarin Väylässä – pakkasta jo - 33,5 astetta

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

New York

New Yorkin vilkkaimman bussiaseman luona yritettiin pommi-iskua – tekijä otettu kiinni

Golden Globe

Tom of Finland ei saanut Golden Globe -ehdokkuutta

Turistibussi

Kauppiaat hämillään itärajalla:

Venäläisten jättiostokset jäihin bussikiellon takia

Länsimetro

Länsimetron seuraava vaihe saattaa saada apuja ulkomailta saakka – vanhat virheet halutaan välttää palkkaamalla uutta osaamista