1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kittilä

Suunnitteilla kahdet uudet potkut – Kittilän valtuuston varapuheenjohtaja ihmettelee salailua

Kittilän kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Inkeri Yritys (OMK) sanoo, että potkuja on valmisteltu kunnanhallituksessa salaisesti.

Kittilän kunnantalo Kuva: Jyri Tynkkynen / Yle

Kittilän kunnanhallitus on päättänyt alkaa valmistella yhden virkasuhteen ja yhden työsuhteen purkamista. Oikeudenmukainen Kittilä -yhteislistaa edustava Inkeri Yritys sanoo, että asiaa on käsitelty kunnanhallituksessa salaisesti eikä kunta ole kuullut päätösten kohteena olevia henkilöitä asianmukaisesti ennen kuin toimenpiteisiin ryhdyttiin.

– Nämä ovat ihan käsittämättömiä toimia jo ensinnäkin senkin vuoksi, että kyseisille henkilöille ei ole kerrottu ilmeisesti näistä asioista yhtään mitään eikä heitä ole kuultu ennen kuin näihin toimenpiteisiin on ryhdytty.

Yritys oli tietoinen salaisesta kokouksesta, sillä valtuuston toisena puheenjohtajana hänelle tulee kutsu kunnanhallituksen kokouksiin ja hänellä on niissä läsnäolo-oikeus. Yritys ei kuitenkaan ollut paikalla sillä kertaa.

– En ole osallistunut siihen kokoukseen, missä näistä toimenpiteistä on päätetty. Se, että miksi tämä kokous oli salainen, on semmonen asia, mikä minua ihmetyttää. Eihän siinä ollut perusteita salaisen kokouksen pitämiseen muuten kuin näiden kyseisten henkilöiden osalta.

Kittilän kunnanhallituksen toimet ovat nostattaneet voimakasta kritiikkiä. Yritys ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, onko hallitus toiminut laittomasti ja pitäisikö päätökset kumota.

– No, tähän asiaan varmaan palataan valtuustossa.

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala (kesk.) on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Yle Rovaniemi ei tavoittanut vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampaa.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Lue lisää

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

SK: Lainoppineet vaativat Kittilässä syytettyjä kuntapäättäjiä syrjään – "Kunnanvaltuustolla ei ole enää tulkinnanvaraa"

Rikosoikeuden professori Pekka Viljasen mukaan Kittilän tilanne on erittäin poikkeuksellinen: "Nämä ovat kovia syytteitä"

Kittilän päättäjille kymmeniä syytteitä virkarikoksista

Kittilägate: Mitä syytteitä syyttäjä jätti nostamatta ja miksi

KRP epäilee 30 henkilöä rikoksista Kittilässä – hissiyhtiön hankinnoista alkanut sotku jatkuu vielä pitkään

MOT: Hyvät suvut kunnissa - 24.4.2017

Muokattu otsikkoa 8.12.2017 kello 8.44. Kello 9.02 korjattu Ylinamman etunimi Sallasta Sannaksi.