Postin väliaikaiset noutopisteet aiheuttavat sekaannuksia – Tuomas Salminen kolkutteli pimeän terminaalin ovea naapurikunnassa

Postin väliaikaisista noutopisteistä on haettu jo yli 100 000 lähetystä, eikä hämmennyksiltäkään ole vältytty.

postin toiminta
Tuomas Salminen.
Tuomas Salminen on tottunut hakemaan postipaketit 500 metrin päästä kotoaan.Tuomas Salminen

Lahtelainen Tuomas Salminen sai tiedon saapuneesta paketista tekstiviestillä. Hämmästys oli suuri, että paketti olikin saapunut naapurikunta Hollolaan, vaikka lähiposti olisi 500 metrin päässä. Noutopiste on yksi Postin perustamista väliaikaisista palvelupisteistä, jolla pyritään purkamaan joulun pakettiruuhkaa.

Salmiselle kertyi paketin hakumatkaa edestakaisin kahdeksan kilometriä.

– Paikkaa ei ollut merkitty tarkasti Postin karttaan. Kävin kyselemässä läheisestä supermarketista, että onko väliaikainen noutopiste siellä. Henkilöstö ei tiennyt koko asiasta. Puolen tunnin etsimisen jälkeen löysin terminaalin, joka näytti olevan pimeänä.

Salminen päätteli kuitenkin pihassa olleista Postin ajoneuvoista, että väliaikainen noutopiste sijaitsee terminaalissa.

– Postin kylttiä en meinannut aluksi edes havaita. Ovi oli lukossa, mutta sisällä ollut työntekijä huomasi minut. Hän totesi, että "Onhan tänne vähän hankala löytää". Sitten sain paketin käteeni.

Posti on lisännyt opasteita

Posti perusti marraskuun lopussa yli 100 väliaikaista noutopistettä purkaakseen joulun pakettiruuhkaa. Noutopisteistä on haettu jo yli 100 000 lähetystä (siirryt toiseen palveluun). Erityisesti pisteiden sijainti on herättänyt ihmetystä mediassa (siirryt toiseen palveluun) ja sosiaalisessa mediassa.

– Väliaikainen noutopiste ei saisi sijaita yli kolmen kilometrin päässä vakituisesta noutopisteestä, joten ollaanhan tässä Lahden tapauksessa hyväksytyn rajan ääripäässä. Muutamia palautteita olemme saaneetkin siitä, että noutopistettä ei ole löydetty. Olemme nyt lisänneet kylttejä ja opasteita, kertoo Postin liiketoimintajohtaja Kati Nevalainen.

Puolen tunnin etsimisen jälkeen löysin terminaalin, joka näytti olevan pimeänä.

Tuomas Salminen

Tuomas Salminen miettii, että hänen tekemänsä ajomatka naapurikunta Hollolaan olisi voinut olla esimerkiksi autottomalla vanhukselle vaikeasti toteutettava.

– Määränpäähän pitäisi mennä kahdella bussilla, joten aikaa tuhraantuisi helposti parikin tuntia.