yle.fi-etusivu

Toimiiko opposition matematiikka? Katso suorana klo 17 mitä mieltä eduskunta on hallituksen miljardileikkauksista ja veronalennuksista

Suurin osa oppositiosta pitää hallituksen toimintaa vääränä ja haluaa eduskunnalta tukea vaatimukselleen välikysymyksellä.

julkiset menot
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 15. marraskuuta 2017. Eduskunnassa käytiin keskiviikkona keskustelu sosialidemokraattisen, perussuomalaisen, vihreän, vasemmistoliiton, ruotsalaisen ja kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjeteista.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on yksi välikysymyksen allekirjoittajista. Jussi Nukari / Lehtikuva

Enemmistö eduskunnan oppositiosta syyttää hallitusta eriarvoistavasta politiikasta. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto laskevat, että hallituksen neljän miljardin menoleikkaukset ja kahden miljardin veronalennukset jakavat kansaa terveisiin ja rikkaisiin sekä sairaisiin sekä vähävaraisiin.

Opposition (siirryt toiseen palveluun) mukaan hallituksen sosiaali- ja terveyspolitiikan yksityistämiselle ja eriarvoistamiselle on olemassa vaihtoehtoja.

Yle näyttää suorana Yle Areenassa opposition välikysymyskeskustelun klo 17. Hallitus vastaa opposition välikysymykseen heti eduskunnan klo 16 alkavan kyselytunnin jälkeen. Suora lähetys TV1:ssä päättyy kyselytunnin jälkeen.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Facebook

Entinen Facebook-johtaja kritisoi voimakkaasti somea:

"Huonot näyttelijät voivat manipuloida ihmisjoukkoja tekemään mitä haluavat"

Tuloerot

Yli puolet Ruotsin naisten maajoukkueen kiekkoilijoista harkinnut lopettamista: "Olemme liian huonoja saadaksemme lisää rahaa"

Kittilä

Kittilän vs. kunnanjohtaja: Syytetyt luottamushenkilöt pois päätöksenteosta

Lähi-itä

Israelin Suomen suurlähettiläs: Olemme valmiita neuvottelemaan Jerusalemista