GE käynnistää energiatoimintoja koskevat yt-neuvottelut – jopa 200 työpaikkaa uhattuna Tampereella

Yhtiön mukaan henkilökunnan vähennystarve Suomessa on noin 200 henkilöä.

General Electric (GE)

Monialayhtiö General Electric käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollis-taloudellisten uudelleenjärjestelyjen johdosta. Ehdotettu vähennystarve Suomessa on yhteensä noin 200 henkilöä. Vähennykset kohdistuisivat toteutuessaan pääasiassa Tampereelle.

GE Powerin Grid Solutions Oy:llä on toimintaa Tampereella kahdessa toimipisteessä. Yhtiöllä on kompensointilaitteiden tuotantolaitos Myllypurossa sekä FACTS-projektien liiketoiminta Vehmaisissa. Ehdotuksella olisi vaikutusta erityisesti Myllypuron yksikköön.

Yhtiön tiedotteen mukaan Tampereen lisäksi keskustelussa on pieni vähennystarve Helsingissä. Neuvottelut liittyvät energia-alan murrokseen. Kiristynyt markkinatilanne, tiukka kilpailu ja hintapaineet edellyttävät yhtiön mukaan toimenpiteitä, joilla saadaan leikattua kustannuksia ja varmistettua liiketoiminnan kilpailukyky.

GE työllistää Suomessa yhteensä noin 1 100 ihmistä. Heistä pääosa työskentelee GE Healthcaressa, joka ei ole neuvottelujen piirissä.

General Electric osti Alstomin Power- ja Grid-liiketoiminnat vuonna 2015. Yhtiöllä on Suomessa työntekijöitä myös vuonna 2003 solmitusta yrityskaupasta, jolla GE osti silloisen Instrumentarium Oyj:n ja muutti sen osaksi emoyhtiötä.

Juttua korjattu 8.12. kello 11.46: GE ei nykyään omista Instrumentariumia, vaan Instrumentarium-ketju on osa maailmanlaajuista GrandVision-konsernia.