1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenranta palkitsee uuden Idols-voittajan

Lappeenrannan kaupunki kahvitti vuonna 2004 Hanna Pakarisen Raatihuoneella. Samanlaisen juhlan saa myös Anniina Timonen.

Idols Suomi
Anniina Timonen
Anniina Timonen voitti Idols-kilpailun viime perjantaina. Petri Kivimäki/Yle

Lappeenrannan kaupunki järjestää ensi tiistaina 12. joulukuuta palkitsemistilaisuuden tuoreelle Idols-voittaja Anniina Timoselle.

Vielä kaupunki ei paljasta, mitä se tulee Timoselle lahjoittamaan. Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan on pohdittu muun muassa, voitaisiinko Idols-voittaja kutsua esiintymään johonkin kaupungin juhlaan.

Palkitsemistilaisuuteen on Annina Timosen lisäksi kutsuttu hänen perheensä sekä kaupunginhallitus ja valtuuston puheenjohtajat.

Hanna Pakarinen sai rahaa

Tammikuun 15. päivänä 2004 kautta aikain ensimmäinen Idols-voittaja lappeenrantalainen Hanna Pakarinen sai Lappeenrannan villiintymään oikein kunnolla. Pakarisen kanssa juhli kauppakeskus Isossa-Kristiinassa satoja kaupunkilaisia.

Tuolloin Pakarisen aamu alkoi aamukahvilla Raatihuoneella, jolloin Pakarisen nimikirjoituksen sai muun muassa Lappeenrannan silloinen kaupunginjohtaja Markku Andersson.

Raatihuoneella Pakarista odotti valtava kermakakku, jonka turkoosiin päällykseen oli muotoiltu sana Idols.

Lahjaksi Hanna Pakarinen sai kaupungilta kukkia ja kaupungin 350-vuotisjuhlamitalin sekä kirjekuoren, jossa oli 1 500 euroa.

Raatihuoneelta Pakarinen jatkoi matkaansa entiselle koululleen Lauritsalan kouluun. Siellä hän esiintyi koulun juhlasalissa noin 500 oppilaalle. Iltapäivällä oli vuorossa vierailu entisellä työpaikalla, josta lahjaksi tuli muun muassa 5 500 euron arvoinen uuni.

Juhlapäivän kruunasi esiintyminen kauppakeskuksessa, jossa olivat mukana myös Antti Tuisku, Sonja Nurmela ja Jani Wickholm. Kaikki halukkaat eivät kauppakeskukseen edes mahtuneet.

Juhlasta kertoivat seuraavana päivänä kaikki valtakunnan sanomalehdet.

Ilta-Sanomat kertoi Hanna Pakarisen juhlasta lehdessä
Ilta-Sanomat kertoi 16.1.2004 Hanna Pakarisen juhlasta etusivun lisäksi kolmen sivun artikkelilla. Petri Kivimäki/Yle

Haaveena pitkäjänteinen työ

Viikko sitten Idols-kilpailun voittanut 22-vuotias Anniina Timonen on paljasjalkainen lappeenrantalainen. Hän kävi koulua Skinnarilan ala-asteella ja Sammonlahden yläasteella. Ylioppilaaksi Timonen kirjoitti Lappeenrannan lyseon lukiosta.

Palkintona voitostaan Anniina Timonen sai levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Alkuviikosta kotikaupungissaan Lappeenrannassa piipahtanut Anniina Timonen kertoi haluavansa menestystä jatkossakin.

– Haluan päästä esiintymään isoille lavoille, kertoi Timonen.

Menestyksen avain on Idols-voittaja Anniina Timosen mielestä suomirap. Hän itse haluaa esittää kappaleita, joissa yhdistyvät juuri rap ja laulu. Laulujen sanoja hän tekee itse ja niitä on kuulemma valmiina jo pöytälaatikossa.

Viime keväänä Anniina Timonen muutti Helsinkiin.

Hanna Pakarisen juhlasta kirjoitti laajasti muun muassa Ilta-Sanomat numerossaan 16.1.2004. Kyseistä lehteä on käytetty lähteenä myös tässä jutussa.

Lue seuraavaksi