Wärtsilän entiset työntekijät hävisivät irtisanomiskiistan oikeudessa

Pohjanmaan käräjäoikeuden mukaan Wärtsilällä oli perusteet irtisanoa työntekijöitä tuotannollisin ja taloudellisin perustein vuonna 2014.

Wärtsilä
Wärtsilän logo.
Roy Fogde / Yle

Wärtsilässä oli vuoden 2014 alkupuolella laajat yt-neuvottelut. Niiden lopputuloksena yhtiö irtisanoi 142 työntekijää ja työt loppuivat välittömästi. Heti yt-neuvottelujen tuloksen selvittyä Wärtsilän Vaasan tehtaan tuotannon työntekijät ilmoittivat riitauttavansa yt-neuvottelujen ratkaisun. Työntekijöiden mielestä tuotannollisia tai taloudellisia syitä irtisanomisiin ei ollut. He vaativat Wärtsilältä korvauksia työsuhteen perusteettomasta irtisanomisesta.

Tänään Pohjanmaan käräjäoikeus ilmoitti hylänneensä entisten työntekijöiden kanteet. Oikeuden päätöksen mukaan Wärtsilällä oli todelliset perusteet irtisanoa työntekijöitään tuotannollisin ja taloudellisin perustein eikä irtisanomisilla pyritty kiertämään työntekijöiden työsuhdeturvaa.

Kanteen oli nostanut 32 Wärtsilän entistä työntekijää. Pohjanmaan käräjäoikeus velvoitti heidät yhteisvastuullisesti korvaamaan Wärtsilän oikeudenkäyntikulut lähes 20 000 euroa.