Trumpin suosio laskenut alimmilleen – 32 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy presidentin

Enemmistö uskoo, että Donald Trumpin alaisilla on ollut sopimattomia yhteyksiä Venäjään vaalikampanjan aikana.

Donald Trump
Donald Trump
Presidentti Donald Trumpin suosio jatkaa laskuaan.Jim Lo Scalzo / EPA-EFE

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin suosio on laskenut 32 prosenttiin, selviää Pew Research Centerin (siirryt toiseen palveluun) tekemästä mielipidemittauksesta. Trumpin kannattajia on nyt vähemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Presidentin kannatus on laskenut kuluneen vuoden aikana, mutta lasku on tasaantunut loppuvuodesta. Lokakuussa 34 prosenttia amerikkalaisista kertoi hyväksyvänsä Trumpin, helmikuussa vastaava luku oli 39 prosenttia.

Kyselyn mukaan 59 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo, että Trumpin kampanjaväen ja Venäjän välillä oli "varmasti tai todennäköisesti" sopimattomia yhteyksiä presidentinvaalikampanjan aikana.

Näkemys presidentin mahdollisista Venäjä-yhteyksistä kytkeytyy vastaajan puoluekantaan. Vain joka neljäs republikaanien kannattaja pitää todennäköisenä, että Trumpin esikunnalla on ollut sopimattomia yhteyksiä Venäjälle. Demokraateista neljä viidestä uskoo näihin väitteisiin.

Puoluekanta näkyy myös siinä, miten tärkeänä vastaajat pitävät erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtamaa Venäjä-tutkintaa. Demokraateista 71 prosenttia pitää tutkintaa "erittäin tärkeänä". Republikaanien keskuudessa vastaava luku on 19 prosenttia.

Kysely tehtiin 29. lokakuuta – 4. joulukuuta ja siihen osallistui 1 503 aikuista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttia.