Tonttulakissa on taikavoimaa Jyväskylässä: ilmaisia bussikyytejä ja ostosetuja – tavoitteena myös punapipoennätys

Jyväskylän vihreillä Linkki-busseilla saa lauantaina huristella ilmaiseksi ja kaupoista saa alennuksia, jos päässä keikkuu tonttulakki.

joulutontut
Jyväskylän liikenteessä matkasi viime lauantaina ilmaiseksi 10 000 tonttua.
Vuosi sitten tonttulakkipäisiä matkustajia oli 10 000.Jiri Halttunen

Linkin Tonttulakkipäivä on jo perinne ja tulee nyt entistä laajempana. Uutta on 54 yhteistyöyrityksen myöntämät edut tonttulakkisille sekä yritys koota ennätyssuuri joukko tonttuja Kävelykadulle.

Tonttulakkipäivä on Jyväskylän seudun joukkoliikenteen hyvän mielen joulutapahtuma.

Sen jujuna on, että kun päässä on tonttulakki, matkat paikallisliikenteessä ovat ilmaisia koko päivän, aamun ensi vuorosta keskiyöhön kello 5.00 - 24.00.

Tonttulakki toimii matkalippuna lauantaina 9.12. Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla tehtävillä matkoilla. Mukaan on saatu myös seutuliikenteen liikennöitsijöitä.

Ruuhkia ja viivettä luvassa

Viime joulun alla Tonttulakkipäivän suosio ylitti kaikki odotukset. Tonttulakkipäisiä matkustajia oli 10 000. Nyt paikallisliikenteeseen on varattu lisäautoja suosituimpien linjojen ruuhkahuippuja helpottamaan. Koska busseissa on normaalia enemmän matkustajia, kaupunki toivoo matkustajien varaavaan enemmän aikaa matkantekoon ja matkustavan vaikka jo aikaisemmalla vuorolla.

Lastenvaunujen kanssa matkustavien on hyvä muistaa, että kaikki vaunut eivät välttämättä mahdu kerralla kyytiin, jolloin on jäätävä odottamaan seuraavaa autoa.

Tontuksi pukeutunut linja-auitonkuljettaja bussin ratissa
Busseista löytyy myös tonttukuljettajia.Tenho Tornberg / Yle

Ennätyssuurta tonttujoukkoa kootaan kävelykadulle

Lauantain Tonttulakkipäivään liittyy myös ennätysyritys: saadaanko kävelykadun Kompassille kerättyä ennätyssuuri tonttujoukko kello 14? Paikalle saapuva tonttujoukko valokuvataan yläilmoista. Kuvauskohteena on koko tonttujoukko, ei yksittäiset tonttulakkeilijat.

Tonttulakkiennätys Kompassilla tapahtumalta löytyy myös oma sivu Facebookista (siirryt toiseen palveluun).

Tänä vuonna Tonttulakkipäivään on saatu mukaan myös 54 yhteistyöyritystä ja toimijaa. Tonttutohinoissa mukana olevat yritykset tunnistaa ovipielen Tonttulakkitarrasta ja henkilökunnan tonttupipoista. Lisätietoa tonttulakkieduista löytyy Linkin nettivisuilta (siirryt toiseen palveluun).

Tonttulakkipäivä on visuaalisesti näyttävä, joten totta kai Tonttulakkipäivään kuuluu myös valokuvakisa Instagramissa. Hyväntuulisimmat ja kekseliäimmät kuvat palkitaan. Kuvakisassa ovat mukana keskiviikkoon 13.12. mennessä hashtageilla #linkkijyvaskyla ja #jkltonttulakkipaiva Instagramissa julkaistut kuvat.

Perinteiset punalakit olivat suosituja, mutta olipa tonttulakki tehty punaisesta Hai-saappaastakin.
Perinteiset punalakit olivat suosittuja, mutta olipa tonttulakki tehty punaisesta Hai-saappaastakin.Jiri Halttunen