1. yle.fi
  2. Uutiset

Japani ja EU saivat neuvottelut vapaakauppasopimuksesta valmiiksi

Poikkeuksellisen laajan ja kattavan sopimuksen piirissä on 600 miljoonaa ihmistä ja 30 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta.

Japani
Euroopan neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Japanin pääministeri Shinzo Abe neuvottelivat EU:n ja Japanin välisestä kauppasopimuksesta Brysselissä
Euroopan neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk (vas.), Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker neuvottelivat EU:n ja Japanin välisestä kauppasopimuksesta heinäkuussa Brysselissä.Francois Walschaerts / EPA

Japani ja Euroopan unioni ovat saaneet viimeisteltyä neuvottelut vapaakauppasopimuksesta. Japani ja EU toivovat sopimuksen välittävän maailmalle viestin kaupan avoimuuden tärkeydestä.

Euroopan unioni on tiivistänyt kauppaneuvotteluitaan muiden kumppanien kanssa Yhdysvaltojen kovennettua suhtautumistaan vapaakauppaan.

Sopimuksen viimeistelyn jälkeen seuraavat askeleet ovat allekirjoitukset, vahvistaminen ja toteuttaminen. Sopimuksella lähes kaikki tullimaksut EU:n ja Japanin väliltä poistuvat, mikä tarkoittaa eurooppalaisille yrityksille noin miljardin euron säästöä vuosittain.

Lue lisää:

EU ja Japani pääsivät sopuun: Juusto ja marjaliköörit kiinnostavat Aasiassa

Aiheesta muualla:

EU closes mammoth trade deal with Japan (siirryt toiseen palveluun)

Japan and EU reach free trade deal (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi