Hyppää sisältöön

Herätys: Rikolliset kiinnostuivat korttimaksulaitteista, kaksi menehtyi luotsiveneturmassa ja Trumpin neuvonantaja eroaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: AOP

Roman Schatz soisi suomalaisille pirteämpiä itsenäisyysjuhla-aiheita kuin toinen maailmansota

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Itsenäisyyspäivän juhlinta oli taas sotakuvastolla kuorrutettu. Sotaveteraanit, Hornet-hävittäjät ja Tuntemattomat sotilaat pitävät huolen siitä, että toinen maailmansota on erottamaton osa suomalaisuutta.

Tätä nykyä Suomi on yksi maailman parhaista maista olla ja elää. Saksalaissyntyinen toimittaja ja kirjailija Roman Schatz on sitä mieltä, että identiteetillemme olisi aika löytää positiivisempaa sisältöä.

– Muutakin kuin "emme ole enää osa Venäjää, jippii", Schatz sanoo.

Korttimaksulaitteet kiinnostavat rikollisia

Kuva: AOP

Korttimaksulaitteisiin kohdistunut rikollisuus on poliisin mukaan kasvussa. Rikolliset voivat hetkessä tehdä valvomatta jääneellä korttimaksulaitteella tuhansien eurojen hyvitysmaksuja itselleen. Näin kävi helsinkiläiselle eläinlääkärille.

Kaksi ihmistä kuoli luotsiveneen onnettomuudessa

Merivartioston sukeltajat valmistelevat luotsiveneen kääntöä Suomenlahdella 8. joulukuuta. Kuva: Rajavartiolaitos

Meripelastusoperaatio Suomenlahdella on päättynyt traagisesti. Finnpilotin toimitusjohtaja Kari Kosonen vahvistaa Ylelle molempien kutterinhoitajien löytyneen uponneesta luotsiveneestä.

Nämä asiat sinun tulisi tietää tiedustelulain luonnoksesta

Kuva: Yle

Mikä suunniteltu tiedustelulaki on? Voisiko poliisi lukea tavallisen kansalaisen sähköposteja? Miten poliisi voisi hyödyntää tiedustelulla saamiaan tietoja? Saisiko kansalainen tietää häneen kohdistuneesta valvonnasta ja milloin uusi laki voisi astua voimaan? Kysyimme asiantuntijoilta. Lue vastaukset tästä artikkelista.

Presidentti Trumpin Lähi-idän neuvonantaja eroaa

Valkoisen talon Lähi-idän apulaisneuvonantaja Dina Powell. Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Lähi-itään erikoistunut kansallisen turvallisuuden apulaisneuvonantaja Dina Powell eroaa tehtävästään. Valkoisen talon mukaan egyptiläistaustaisen Powellin ero ei liity Trumpin päätökseen tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.

Sadekuuroja luvassa

Kuva: Yle

Viikonloppuna etelänpuoleinen tuuli on voimakasta ja sateita saadaan päivittäin. Länsirannikolla tulee tänään vesi- ja räntäkuuroja. Varsinais-Suomessa ja lounaissaaristossa vettä voi tulla runsaasti. Pilvisyys on koko maassa runsasta ja heikot sateet ovat mahdollisia, mutta laajalti on poutaista. Lapissa on pakkasta, muualla plussaa. Lue täältä lisää viikonlopun säästä.