Vaaranlammen koulua ei enää oteta käyttöön Rovaniemellä

Rovaniemen koulutuslautakunta päättänee seuraavassa kokouksessaan, että Vaaranlammen koulu ei jatka enää toimintaansa nykyisessä kiinteistössään.

Rovaniemi
Vaaranlammen koulurakennus
Vaaranlammen koulua on remontoitu vuosien varrella miljoonilla euroilla.Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Antti Lassila esittää koulutuslautakunnalle, että Vaaranlammen koulu ei jatka toimintaansa nykyisessä kiinteistössään Koulukuja 2:ssa. Vaaranlammen koulu jatkaa toimintaansa väliaikaistiloissa osoitteessa Kairatie 75 siihen saakka, kunnes alueen palveluverkkopäätöksen mukainen uudisrakennus on valmistunut.

Vaaranlammen koulukiinteistöön on tehty useita sisäilmaongelmiin liittyviä korjauksia. Toimenpiteistä huolimatta koululla on jatkuvasti esiintynyt sisäilmaongelmia, joiden vuoksi koulun normaali toiminta on häiriintynyt vakavasti ja koulu on joutunut toiminaan useita kertoja väliaikaistiloissa.

Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt purkaa Vaaranlammen koulukiinteistön vuokrasopimuksen 1.1.2018 alkaen. Purkamisen ehtona on, että kaupunki ottaa vastattavakseen rakennukseen kohdistuvan lainapääoman, joka on kaksi miljoonaa euroa.

Toinen ehto vuokrasopimuksen purkamiselle on, että koulutuslautakunta tekee päätöksen, jonka mukaan Vaaranlammen nykyisessä koulukiinteistössä ei voi jatkaa koulutoimintaa.