Nordea aloittaa yt-neuvottelut – pankkialan murros nielaisee aluksi 420 henkilötyövuotta

Nordea ilmoitti tänään yhteensä noin 6 000 työtehtävän vähentämiseen tähtäävien suunnitelmien ensimmäisistä yt-neuvotteluista. Ensi helmikuun lopulla pitäisi olla tehtynä päätökset 420 henkilötyövuoden vähentämisestä Suomessa.

Nordea
Finanssikonserni Nordean Nordea Campus Helsingissä.
Kimmo Brandt / EPA

Nordea suunnittelee isoja muutoksia toimintatapohinsa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Painopistettä siirretään digitaalisiin palveluihin ja henkilökohtaiseen pankkineuvontaan. Asiakasneuvontaa on tarkoitus laajentaa iltoihin ja viikonloppuihin. Suunnitelmissa on myös yritysten palvelujen parantaminen verkossa.

Nordea kertoi laajasta muutosohjelmasta lokakuussa. Nyt aloitettavissa yt-neuvotteluissa arvioidaan työmäärän vähenevän Suomessa noin 420 henkilötyövuoden verran. Nordealla on Suomessa noin 7 700 työntekijää.

Muutokset koskevat pankin tausta- ja tukitoimintojen lisäksi henkilöasiakkaita sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä palvelevia yksiköitä. Tausta- ja tukitoiminnoista arvioidaan runsaan 50 työtehtävän siirtyvän Viron ja Puolan palvelukeskuksiin, joissa jo nyt työskentelee noin 1 500 työntekijää.

Suomeen kohdistuvista vähennyksistä osa suunnitellaan hoidettavaksi normaalin vaihtuvuuden ja eläkkeellejäämisten kautta. Ensi vuonna lähes 200 nordealaisella on mahdollisuus jäädä eläkkeelle.

Työttömiksi jääville Nordea tarjoaa tukipaketteja ja uudelleenkoulutusta. Nordea on perustanut työtä vaille jäävien tukemiseksi uuden uudelleentyöllistymistä auttavan yksikön.

Nordean työntekijöitä edustava ammattiliitto Nousu on arvostellut voimakkaasti työtehtävien vähentämistä ja töiden siirtämistä ulkomaille.