1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sauli Niinistö

Ehdokas Niinistö: Haluan johtaa esimerkilläni – Niinistön suurin huoli on kansan yhtenäisyyden säilyminen

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö aloitti vaalikampanjansa matkaamalla ensi alkuun junalla halki maan.

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö
Presidentti Sauli Niinistö oman presidentinvaalikampanjansa avajaisissa Helsingissä 8. joulukuuta. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kokoomustaustainen Sauli Niinistö on avannut vaalikampanjansa.

Vaalikampanjansa ensisanoiksi hän kertoi jo odottaneensa kampanjan alkua.

– Muut tehtävät ovat pitäneet kiinni. Nyt on todella mukava tavata ihmisiä. Se antaa itsellekin voimia, Niinistö aloitti muutaman sadan kuulijan edessä Helsingissä.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaalikampanja alkaa monessa mielessä vakaissa merkeissä. Matka taittuu vakaasti junalla hyvien kannatuslukujen siivittämänä.

Niinistön kampanjan ja samalla presidenttikisan todellinen alku alkoi hyvin keskustelevasti. Kampanja-avauksessa Niinistö korosti laajasti rauhan merkitystä. Niinistö korosti puheessaan huolta siitä, että Suomi pysyy yhtenäisenä. Hän pitää yhtenäisyyden katoamista suurimpana huolenaan.

Niinistö haluaa näyttää esimerkkiä

Istuvaa presidenttiä on pidetty arvojohtajana. Ylen haastattelussa hän korosti sitä, että hän haluaa johtaa esimerkillään.

– Ihmisten arvoja on vaikea julistautua johtamaan. Yritän mielipiteilläni ja esimerkilläni johtaa.

Turvallisuuskysymykset kiinnostivat myös kuulijoita. Koleassa kelissä Helsingin keskustassa ennen iltapäivän ruuhka-aikaa oli paikalla parisataa kuulijaa. Helsingistä Niinistö jatkoi seuraavalle määräasemalle Riihimäelle.

Niinistö pysähtyy keskustelemaan pääradan pääasemilla isoista, mutta miksei myös kansaa askarruttavista pienemmistä asioista. Kolmannella seisakkeella Tampereella Niinistön kampanjakoneisto haluaa herätellä äänestäjiä ottamalla esille sääntöjen lisäksi suomalaisia ympäröivät kirjoittamattomat säännöt.

Lue seuraavaksi