Kalifornian metsäpalot riehuvat edelleen – Ennusteiden mukaan sää aiheuttaa yhä haasteita

Satoja taloja on tuhoutunut ja yli 200 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan tulen alta.

Kalifornia
Palomies taistelee tulta vastaan Kaliforniassa.
Palomies taistelee tulta vastaan Kaliforniassa joulukuussa 2017.Mike Nelson / EPA

Etelä-Kalifornian metsäpalot riehuvat edelleen, ja niitä on vaikea saada hallintaan lähipäivinäkään. Ennusteiden mukaan sää aiheuttaa haasteita sammutustöihin.

Tähän mennessä ainakin 500 rakennusta on tuhoutunut. Lisäksi kymmenen ihmistä on loukkaantunut, heistä neljä on palomiehiä.

Viranomaiset ovat evakuoineet yli 200 000 ihmistä kodeistaan. Nämä joutuvat jännittämään kotiensa säilymisen puolesta hätämajoituspaikoissa tai sukulaisten ja ystävien luona.

Tulen tuhoamia koteja Fallbrookissa, Kaliforniassa. Kuvassa hiiltyneitä portaita, maan tasalle palaneita koteja, tuhkaa ja hiilikasoja.
Tulen tuhoamia koteja Fallbrookissa, Kaliforniassa.Eugene Garcia / EPA

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat ilmaisseet huolensa myös eläinten puolesta. Eläinten ystävät yrittävät yhdistää kadonneita koiria ja heidän omistajiaan.

Tulipalojen takia muun muassa kymmeniä hevosia on kuollut. Ainakin yli 900 eläintä, enimmäkseen hevosia sekä vuohia ja sikoja on siirretty turvaan.

Aiemmat tämän syksyn Kalifornian metsäpalot riehuivat viininviljelyalueilla. Niissä menehtyi 43 ihmistä ja satoja rakennuksia tuhoutui.

Lue myös:

Kalifornian maastopalot ajaneet jo liki neljännesmiljoona ihmistä evakkoon – videolla näkyy tulimeri moottoritien ympärillä

Kaliforniassa maastopalot ovat tuhonneet satoja rakennuksia – video kaninsa pelastaneesta miehestä toi valonpilkahduksen surun keskelle

Kaliforniassa riehuu laaja maastopalo – yli 27 000 ihmistä evakuoitu

Lähteet: Reuters, AP