Argentiina laajentaa kadonneen sukellusveneen etsintöjä: "Kuin etsisi tupakkaa jalkapallokentältä"

Laivaston mukaan etsintöjä jatketaan niin kauan kuin resursseja löytyy.

sukellusveneet
Enrique Balbi
Argentiinan laivaston viestintäjohtajasta Enrique Balbista on tullut sukellusvenetragedian tunnetuin kasvo.Javier Caamano / EPA

Argentiinan laivasto on ilmoittanut laajentavansa kadonneen ARA San Juan -sukellusveneen etsintäaluetta, kertovat maan viestimet. Alus on ollut kadonneena marraskuun puolivälistä.

Etsintäalue kattaa noin 4 000 neliökilometriä. Sitä laajennetaan pohjoiseen, joka olisi ollut sukellusveneen todennäköinen suunta.

– Se (etsintä) on mutkikasta. Alue on suuri. Se on kuin yrittäisi löytää jalkapallokentältä kuuden sentin tupakan, laivaston viestintäjohtaja Enrique Balbi sanoi La Nación -lehden mukaan lehdistötilaisuudessa perjantaina (siirryt toiseen palveluun).

– Musta sukellusvene on suunniteltu juuri siten, että sitä ei havaittaisi vedessä.

La Nación osoitti visuaalisesti, miten tupakka näkyy 100 x 40 metrin kokoisella jalkapallokentällä. (siirryt toiseen palveluun)

Syvyyksissä havaittu esineitä

Balbin mukaan etsinnöissä on viime päivinä havaittu 700–900 metrin syvyyksissä kolme "esinettä", joita tutkitaan tarkemmin.

Argentiinalaislehtien mukaan venäläiset etsintäsukellusveneet ovat käyneet yli 900 metrin syvyydessä kahdesti, mutta löytöjen sisällöstä ei ole saatu tarkempia tietoja.

Etsinnät jatkuvat niin kauan kuin käytössä on resursseja, Balbi kertoi lehdistölle. Minkäänlaista päätöspäivää ei toistaiseksi ole tiedossa.

Aluksessa on 44 miehistön jäsentä.

Lue lisää:

Argentiina: Kadonneen sukellusveneen miehistöä ei enää voida pelastaa

"Kuin menisi hautajaisiin päivittäin" – kadonneen sukellusveneen miehistön omaisten piina jatkuu Argentiinassa

Onko kadonneessa sukellusveneessä enää ketään hengissä? Argentiinalaisaluksesta uhkaa loppua happi