Herätys: Polttopulloisku synagogaan Ruotsissa, kuluttajaviranomaiset kaipaavat lisävaltuuksia ja Pelastusarmeijan joulupadat tulevat

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuvakaappaus Dagens Nyheter -uutissivustolta. Kuva: Dagens Nyheter

Synagogaan tehtiin polttopulloisku Ruotsissa

Göteborgissa on tehty polttopulloisku synagogaan. Silminnäkijöiden mukaan noin kymmenen nuorta heitti polttopulloja kohti rakennusta, jossa oli käynnissä juutalaisnuorten juhlat. Isku ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Järeämmät keinot kuluttajariitojen ratkaisemiseksi?

Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Kuluttajaneuvontaan tulee vuosittain kymmeniätuhansia yhteydenottoja. Eniten kaivataan apua ajoneuvoihin liittyviin kysymyksiin. Iso osa ongelmista ratkeaa kuluttajaneuvonnan avulla, eikä riitaa tarvitse viedä pidemmälle. Uudenmaan maistraatin johtava kuluttajaoikeusneuvoja Nina Konu kuitenkin toivoo, että kuluttajaviranomaisilla olisi järeämpiä keinoja riitojen ratkaisemiseksi.

Joulupadoistaan tunnettu Pelastusarmeija auttaa asunnottomia

Kuva: Yle

Pelastusarmeijan joulupadat ilmestyvät taas ensi viikolla katukuvaan. Niiden tuotoista saavat apua monet vähävaraiset. Pelastusarmeija auttaa myös niitä, joilla ei ole edes omaa asuntoa.

Arabimaat tuomitsevat Trumpin Jerusalem-päätöksen

Arabimaat hätäkokouksessa Kairossa joulukuussa 2017. Kuva: Mohamed Hossam / EPA

Arabiliiton maat ovat kokoontuneet Egyptin pääkaupunkiin Kairoon pohtimaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Arabiliitto on tuominnut Trumpin päätöksen. Palestiinalaisten ulkoministeri Riyad al-Maliki kehottaa muita maailman maita tunnustamaan Itä-Jerusalemin palestiinalaisten pääkaupungiksi.

Netflix-sarja Narcos houkuttelee matkailijoita huumeparonin kotikaupunkiin

Pablo Escobar -rihkamaa on myytävänä runsaasti Medellínin keskustassa. Kuva: Heidi Lipsanen / Yle

Kolumbian kuuluisimman huumekartellin kotikaupungissa Medellínissä voi nyt osallistua Pablo Escobar -teemaisille turistikierroksille. Yle kävi tutustumassa pahamaineisen huumeparonin kotikulmiin ja kaupungin nykytilaan.

Sää

Kuva: Yle

Sää jatkuu pilvisenä, tuuli heikkenee hieman ja lämpötila viilenee. Etelässä tulee vesikuuroja, pohjoisessa lunta. Kaakosta on lähestymässä yhtenäisempi lumisadealue, joka liikkuu itärajaa pitkin pohjoiseen illan ja maanantaiyön aikana. Lue tarkemmat säätiedot täältä.