Hyppää sisältöön

Varhaisnuorille suunnattu viikinkiteos toi Anni Polva -kirjallisuuspalkinnon Roope Lipastille

Lounais-Suomen Kirjailijat jakoi valtakunnallisen palkinnon kuudennen kerran.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Roope Lipasti on Anni Polva -kirjallisuuskilpailun voittaja vuonna 2017. Palkinto myönnettiin hänen Thorin pöly -kirjalleen. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Viikinkisolmu. Sarja on WSOY:n kustantama.

Lounais-Suomen Kirjailijat jakoi palkinnon kuudennen kerran. Palkinto on tarkoitettu lapsille tai nuorille kirjoittaville. Turkulainen Anni Polva on tunnettu erityisesti nuorille kirjoitetusta Tiina-sarjasta.

Voittokirjassa sekoittuvat suomalaisuus ja viikinkimytologia

Anni Polva -palkinnon luovuttajat mainitsevat perusteluissaan, että Roope Lipasti Thorin pöly -kirja on varhaisnuorille sopiva historiallinen seikkailu- ja selviytymistarina. Thorin pöly kertoo kunnon seikkailutarinan, jossa nokkelasti sekoittuvat viikinkimytologia ja suomalaisuus.

– Se on tiivis, eheä ja jännittävä tarina omaperäisesti valitussa ajassa ja maailmassa. Taustalla pohditaan isän ja pojan suhdetta sekä yhdessä ja erikseen selviämisen haasteita tuon ajan oloissa, kerrotaan perusteluissa.

Kieltä kiitetään kauniiksi ja huolitelluksi.

Voittaja julkistettiin Anninpäivänä Turun pääkirjastossa lasten- ja nuortenosastolla. Valtakunnallinen kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä lasten ja nuorten sarjakirjoja.