Lumisateet sotkivat liikennettä läntisessä Euroopassa – Frankfurtissa peruttu satoja lentoja

Britanniassa lunta satoi enimmillään noin 30 senttiä.

sää
Lumisella kadulla neljä miestä työntää autoa, kadunvarteen on pysäköity lisää lumisia autoja.
Pohjois-Lontoossa miesjoukko työnsi autoa lumista mäkeä ylös.Neil Hall / EPA

Lumi ja jää sekoittivat sunnuntaina liikennettä sekä Euroopan lentokentillä, maanteillä että raiteilla.

Saksan suurimmalla lentokentällä Frankfurtissa yli 300 lentoa jouduttiin perumaan, ja tiedottajan mukaan perumisen voivat jatkua illan tunteina. Sään kuitenkin ennustetaan paranevan.

Düsseldorfin lentokenttä oli iltapäivällä neljä tuntia kokonaan kiinni. Läntisessä Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa sattui päivän aikana satoja tieliikenneonnettomuuksia, kirjoittaa uutistoimisto dpa (siirryt toiseen palveluun).

Myös Amsterdamissa Schipholin lentokentällä (siirryt toiseen palveluun) on jouduttu perumaan ja myöhentämään lukuisia lentoja, samoin kuin Britanniassa useilla eri kentillä. Birminghamin kenttä sekä Lontoon seudulla Lutonin kenttä piti sulkea kiitoratojen puhdistamisen ajaksi. Junaliikenne on niin ikään myöhästellyt sääolojen vuoksi.

Britanniassa satoi yhtä paljon lunta viimeksi maaliskuussa 2013, Britannian ilmatieteen laitoksen Met Officen tiedottaja Oli Claydon sanoi uutistoimisto AFP:lle. Eniten lunta satoi sunnuntaina Walesin Sennybridgessä – noin 30 senttiä.

Myös Ruotsissa Landvetterin lentoasema Göteborgin ulkopuolella jouduttiin sulkemaan sunnuntaina noin kello 20, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Swedavian tiedotusvastaava kommentoi lehdelle, että sankan lumipyryn vuoksi kiitorataa ei pystytä pitämään auki. Kentällä pyritään aloittamaan lentoliikenne uudestaan vielä sunnuntai-iltana.

Lue myös:

Matkustajalautta ajoi karille Ranskan Calais'ssa – Kyydissä ainakin 200 ihmistä, kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen

Lähteet: AFP