Vauvaperheet saivat oman taidetapahtuman Jyväskylässä

Vauvoille ja vauvaperheille suunnatusta taidepäivästä puuhataan jokavuotista tapahtumaa.

vauvat
Isä ja vauva katsovat taulua.
Aino Huotari

Keskisuomalaiset vauvat ja vauvaperheet saivat sunnuntaina oman taidetapahtuman Jyväskylässä. Ensimmäistä kertaa järjestetty Vauvatuutti-taidetapahtuma veti Jyväskylän kaupunginteatterille lähes pari sataa kävijää.

– Vauvojen omat taidenäyttelyt olleet viime aikoina nousussa. Ajatuksena on tarjota ihan pienille lapsille jotain itse koettavaa taiteen maailmasta, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä, TaidePiilo ry:n Mari Hautala.

Hautalan mukaan lapsiperheille tapahtumia kyllä riittää, mutta taiteen saralla vähemmän. TaideTuutin kohderyhmäksi valittiinkin nimenomaan vauvat ja heidän perheensä.

Ohjelmassa oli muun muassa vauva- ja taaperoteatteria, keskustelua taidekasvatuksesta sekä vauvojen oma taidenäyttely. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat yhdessä Taidepiilo-yhdistys ja Jyväskylän kulttuuripalvelut.

Vauva tutkii esineitä pöydällä.
Perheen pienimmätkin houkuteltiin kokeilemaan taiteen tekoa.Aino Huotari

– Kävijöiden kanssa jutellessa kävi selväksi, että tilausta tällaiselle tapahtumalle on. Pimeä marras-joulukuu on hyvää aikaa tapahtumanjärjestämiseen, Hautala sanoo.

Lämmin vastaanotto siivitti järjestäjien ajatukset jo tulevaankin. Tapahtumasta halutaan jatkossa tehdä vuosittainen perinne.

– Meillä on halu tehdä elämyksellistä, kokemuksellista ja urbaania taidekasvatusta. Ajatus on, että jatkossa voitaisiin kutsua vuosittain yhteen kaikki samana vuonna syntyneet vauvat perheineen koko Keski-Suomen alueelta, Hautala suunnittelee.