Syksyn kuumin puheenaihe eduskunnan käsittelyssä – katso keskustelu seksuaalisesta häirinnästä suorana kello 14 alkaen

Seksuaalisesta häirinnästä on käyty tänä syksynä laajaa keskustelua ympäri maailmaa. Nyt aihetta pui myös Suomen eduskunta.

seksuaalinen häirintä
Eduskunnan istuntosali

Miten kansanedustajat kommentoivat syksyn kuuminta puheenaihetta, seksuaalista häirintää? Se selviää tänään, kun eduskunta käy aiheesta ajankohtaiskeskustelun.

Ajankohtaiskeskustelusta teki aloitteen sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja ja presidenttiehdokas Tuula Haatainen.

Aloitteen mukaan seksuaalisesta häirinnästä ei voi vaieta eikä keskustelu voi loppua sosiaalisen median kampanjaan. Aloitteessa painotetaan, että yhteiskunnan polttavimmasta puheenaiheesta tarvitaan parlamentaarinen keskustelu. Keskustelun jälkeen on johtopäätösten ja tekojen aika, aloitteessa todetaan.

Seksuaalisesta häirinnästä tuli maailmanlaajuinen puheenaihe tänä syksynä sosiaalisen mediassa levinneen #MeToo-kampanjan ansiosta. Kampanja on aiheuttanut kohuja erityisesti Ruotsissa, jossa naisten esiintulot ovat aiheuttaneet potkut muutamalle maan media-alan työntekijöille.

Ajankohtaiskeskustelu on viime vuosina harvakseltaan käytetty tapa puuttua ajankohtaiseen asiaan, jolle ei muuten löydy luontevaa käsittelytapaa. Muutaman tunnin mittaisessa keskustelussa kansanedustajat ja hallitus voivat lyhyissä puheenvuoroissa ottaa kantaa aiheeseen. Eduskunta ei kuitenkaan tee mitään päätöksiä keskustelun jälkeen.

Yle näyttää keskustelun suorana TV1:ssä kello 14.00 alkaen. Koko keskustelun voi katsoa Areenasta, sillä TV1:n lähetys eduskunnasta päättyy kello 15.30.

Lue myös:

Seksuaalinen häirintä halutaan tuoda puitavaksi eduskunnan suureen saliin

Europarlamentin julkinen salaisuus vuosi julki – #metoo-kampanja mursi tulvavallit Strasbourgissa

Me too -kampanja täytti somen – Seksuaalinen häirintä näkyy karuina lukuina jo koululaisten kyselyissä