Pahoinpitelystä tuomion saanut Jukka Mäkynen saa perussuomalaisilta vankan tuen

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vastavalittu hallitus uskoo piirin puheenjohtajan syyttömyyteen, vaikka oikeus näki asian toisin.

Perussuomalaiset
Vaasan kaupunginvaltuusto kokouksessaan 16. marraskuuta 2015
Jukka Mäkynen on Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen ja valtuuston toinen varapuheenjohtaja.Terhi Varjonen/Yle

Pahoinpitelystä tuomion saanut vaasalaispoliitikko Jukka Mäkynen voi jatkaa perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana. Hän saa piirin johdolta täyden tuen.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla Mäkysen kaksi vuotta sitten vaasalaisessa ravintolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Asiasta uutisoi sanomalehti Pohjalainen. (siirryt toiseen palveluun)

Käräjäoikeuden mukaan Mäkynen löi välikohtauksen toista osapuolta niin, että tämä kaatui maahan ja sai mm. murtuman kalloon. Välikohtauksen toinen osapuoli vapautettiin pahoinpitelysyytteestä.

Selonteko piirihallitukselle

Viikonloppuna koolla ollut Etelä-Pohjanmaan perussuomalaisten piirihallitus kuuli Mäkysen selvityksen tuomioon johtaneista tapahtumista. Itsekin oikeudenkäyntiä seuraamassa ollut piirin tiedottaja Juha Rantala kertoo, että piirihallitus oli tyytyväinen Mäkysen selontekoon.

– Selonteko riitti täydellisesti vastavalitulle piirihallitukselle ja Mäkynen sai täyden tuen jatkaa tehtävissään. Ei yhtä ainutta soraääntä kuulunut, sanoo Rantala.

Rantalan mukaan piirihallitus ihmetteli lähinnä tapahtuman saamia "mielettömiä mittasuhteita".

"Aivan selvästi poliittisia motiiveja"

Jukka Mäkynen pitää kiinni syyttömyydestään. Hän väittää, että ei ole lyönyt ravintolassa tapahtuneen kahnauksen toista osapuolta. Pohjanmaan käräjäoikeus ei pitänyt Mäkysen kertomusta uskottavana. Piirihallitus kuitenkin uskoo Mäkysen syyttömyyteen.

– Kyllä minun käsitykseni itsekin oikeudessa paikalla olleena on se, että tässä oli aivan selvästi poliittisia motiiveja. Ainakin itse seison täysin Mäkysen takana ja näin on tehnyt myös puolueen johto ja piirin johto ja piirihallitus eilen.

Tarkoitatteko, että myös tuomioistuimella on ollut tässä tapauksessa poliittisia motiiveja?

– En ota tuohon kantaa vaan viittaan aikaisempaan lausuntoon, että kyllä minua ihmetytti suuresti, että päällekarkaaja pääsi kuin koira veräjästä ja Mäkynen, joka tässä tapauksessa oli uhri, hänelle langetetaan sitten tuomio, muotoilee Rantala.

Mäkynen valittaa

Jukka Mäkynen aikoo valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.

– Siellä sitten ammattituomarit päättävät, mikä on totuus, kuittaa Mäkynen. Hän ei halua enempää kommentoida käräjäoikeuden päätöstä, koska asian käsittely on kesken.

Tapauksen saama julkisuus ei Mäkysen mielestä ole missään suhteessa hänen saamaansa rangaistukseen. Jos sakkorangaistus tulee esimerkiksi ylinopeudesta kaupunginvaltuuston jäsenelle, lähdetäänkö silloin pohtimaan hänen pätevyyttään valtuutettuna, pohdiskelee Mäkynen.

Jukka Mäkynen on Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen ja valtuuston toinen varapuheenjohtaja.