Lappilaisille startup-yrityksille oma sijoitusrahasto – tavoitteena 10 miljoonaa euroa

Tavoitteena on perustaa jopa sata kansainvälisesti kasvavaa yritystä.

Uudet yritykset
Timo Teimonen ja Peter Vesterbacka
Lappilaisia yrityksiä tukevan sijoitusrahaston taustalla ovat muun muassa sijoitusalan asiantuntijat Timo Teimonen (vas) ja Peter Vesterbacka.Rovaniemen kehitys

Lappiin perustetaan sijoitusrahasto uusille yrityksille ja aloittaville yritysideoille. Rovaniemen kehityksen kumppanina on sijoitusrahasto Finestlove, jonka taustalla on muun muassa Roviosta tunnettu Peter Vesterbacka.

Tavoitteena on synnyttää Lappiin kolmen vuoden aikana kaikkiaan sata kansainvälisesti kasvavaa yritystä.

– Saimme erittäin positiivisen kuvan Rovaniemellä marraskuussa järjestetystä 180 sekuntia -tapahtumasta, jossa pitsaamassa oli 15 yritystä, joista peräti kymmenen oli todella kovia. Monen yrityksen kohdalla ollaan jo nyt erittäin lähellä kansainvälistä läpilyöntiä, Vesterbacka ja toinen sijoittaja, Kustaa Valtonen kommentoivat Rovaniemen kehityksen tiedotteessa.

Opiskelijoissa on potentiaalia

Heidän mielestään Lappi ja Rovaniemi ovat nyt erittäin kiinnostavia matkailun näkökulmasta, ja Lapissa voi tehdä myös muilla toimialoilla kansainvälisiä läpilyöntejä. Potentiaalia nähdään erityisesti Lapin yliopiston muotoilijoissa ja Lapin ammattikorkeakoulun peli- ja tekniikan opiskelijoissa.

Uusia yrityksiä palvelemaan avataan yhteiset tilat, niin sanottu coworking-tila, Rovaniemelle. Osa yrityksistä voisi myös toimia siellä.

Myös paikalliset tukemaan

Sijoitusrahastossa tavoitteena on noin kymmenen miljoonan euron summa, ja siihen haetaan yhä mukaan muita sijoittajia. Myös Rovaniemen kaupunki ja sen kehitysyhtiö lähtevät mukaan pienillä summilla. Tavoitteena on myös auttaa paikallisia sijoittajia saamaan yhteys startup-yrityksiin.

Rovaniemen kehityksen projektipäällikön Marko Alamartimon mukaan Lapista on tähän saakka puuttunut uusia yrityksiä tukeva sijoitusrahasto.