1. yle.fi
  2. Uutiset

Raimo Vistbacka harkitsee siirtymistä Siniseen tulevaisuuteen – kertoo ilmoittautuneensa puoluekokoukseen

Vistbacka kertoo, että vakaakuppi on kallistumassa sinisiin päin tällä hetkellä "aika kovasti".

Raimo Vistbacka
Raimo Vistbacka
Jussi Nukari / Lehtikuva

Entinen kansanedustaja, SMP:n ja perussuomalaisten veteraanipoliitikko Raimo Vistbacka harkitsee siirtymistä Sinisen tulevaisuuden riveihin. Vistbacka kertoo Ylelle alkaneensa harkita siirtymistä sinisiin, kun hän luki viime viikolla maakuntalehdestä perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun häntä arvostelevan kirjoituksen.

– Vaikea olla sellaisessa porukassa, jossa koko ajan hyökätään. Minkä takia minä sellaisessa porukassa olisin, jossa useammat henkilöt yrittävät kehottaa minua eroamaan tai viestittävät puheenjohtajalle, että minut pitää erottaa. Sitähän se koko kesän jahtaaminen oli, Vistbacka sanoo.

Vistbacka kertoo, että vakaakuppi on kallistumassa sinisiin päin tällä hetkellä "aika kovasti". Hän kertoo tekevänsä lopullisen päätöksen siirtymisestä Sinisen tulevaisuuden puoluekokoukseen mennessä, joka pidetään Tampereella ensi lauantaina. Vistbacka kertoo ilmoittautuneensa puoluekokoukseen. Hän kertoo, että ei ole kiinnostunut johtotehtävistä puolueessa.

Vistbacka jätti perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajuuden marraskuun lopussa. Tuolloin hän ilmoitti jatkavansa perussuomalaisten rivijäsenenä. Hän myös ilmoitti jatkavansa poliittista uraansa Alajärven valtuustossa rivijäsenenä.

Puoluejohto pyysi kesällä Vistbackalta selvitystä hänen toiminnastaan. Hän oli pohtinut, voisiko hänen johtamansa Perussuomalaisten tukisäätiö tukea puolueesta kesäkuussa eronnutta ryhmää. Puoluehallitus hyväksyi Vistbackan selvityksen.

Vistbacka kuuluu myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitukseen. Hän oli kansanedustajana vuosina 1987-2011 ja edusti alun perin SMP:tä. Hän toimi perussuomalaisten ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 1995-97 ja oli vuoden vaaleihin 2003 asti sen ainoa kansanedustaja.

Lue myös:

Ilkka: Raimo Vistbacka jättää perussuomalaisten piirijohtajuuden

Raimo Vistbacka jättää auki jatkonsa puolueessa, mutta jatkaa tukisäätiössä – "Säätiön säännöt eivät edellytä sitoutumista perussuomalaisiin"

Lue seuraavaksi