Rovaniemen valtuusto päätti: Rautatiesillan kupeeseen voi rakentaa kerrostalon

Asemakaavan muutos tuli vireille jo seitsemän vuotta sitten.

asemakaavat
Koskenranta 1. Purettava talo Rovaniemen rautatiesillan kupeessa.
Kerrostalon alta puretaan 1940-luvulla valmistunut asuintalo, joka on ollut viime vuosina tyhjillään.Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina pitkän valmistelun jälkeen kaavamuutoksen kaupungin paraatipaikalle, rautatiesillan kupeeseen, osoitteeseen Koskenranta 1.

Asemakaavan muutos tuli vireille seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen tontille on kaavailtu erilaisia kerrostaloja, muun muassa ympyränmallista, viisikerroksista asuintaloa. Päättäjät tyrmäsivät ympyrätalon viime vuonna.

Tontilla on nyt kaksikerroksinen, 1940-luvulla rakennettu, niin sanottu Niskasen talo. Se on ollut vuosia vuokralaisten asuttama, mutta nyttemmin jo pitkään tyhjillään.

Kiinteistö on yksityisomistuksessa. Vanhaa rakennusta ei ole suojeltu, eikä sille ole tiettävästi haettu vielä purkulupaa.

Havainnekuva Koskenranta 1
Rovaniemen kaupunki

Kaavamuutoksen jälkeen tontille saa rakentaa viisikerroksisen asuinkerrostalon. Rakennusoikeutta on reilut 2 600 kerrosneliötä.

Kaupunki teki Niskasen talosta inventoinnnin (siirryt toiseen palveluun) vuonna 2012. Sen mukaan rapatun talon julkisivujen alkuperäinen ilme on säilynyt hyvin, ja se on "perusilmeeltään koruton jälleenrakennuskauden asuinrakennus”.

Havainnekuvien mukaan tontille on tulossa vaalea, viisikerroksinen asuinkerrostalo.

Havainnekuva Koskenranta 1 Rovaniemi
Rovaniemen kaupunki