1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauhajoen tuhopolttoja käsitellään vielä hovioikeudessa – käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet näytön puutteen vuoksi

Syyttäjä vaati kauhajokelaismiehelle yli kahden vuoden vankeutta tuhotöistä ja vahingonteoista. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että todisteita miehen syyllisyydestä ei ollut.

tulipalot
Tiililäntiellä Kauhajoella on tapahtunut tällä viikolla 7 tulipaloa, joissa on tuhoutunut autoja, auto- ja roskakatoksia.
Kaikki tulipalot sattuivat Tiililäntiellä Kauhajoen Filppulankylässä.Mirva Ekman/Yle

Elokuussa tapahtunutta tulipalojen sarjaa Kauhajoella puidaan vielä hovioikeudessa. Kauhajokelaista keski-ikäistä miestä syytettiin marraskuussa käräjillä kahdesta tuhotyöstä, kahdesta törkeästä vahingonteosta ja kolmesta vahingonteosta. Syyttäjä vaati hänelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeus kuitenkin vapautti miehen kaikista syytteistä, koska katsoi että syyllisyydestä ei ollut näyttöä. Asiasta uutisoi tuolloin Ilkka (siirryt toiseen palveluun). Käräjäoikeuden mukaan oikeudessa ei onnistuttu esittämään näyttöä siitä, että syytetty olisi sytyttänyt palot, tai edes ollut palopaikkojen läheisyydessä. Myöskään teknistä näyttöä ei ollut.

Asia etenee vielä hovioikeuteen, sillä syyttäjä ja kaikkiaan kahdeksan asianomistajaa ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta. Jutussa oli asianomistajia yhteensä 20, mm. Kauhajoen kaupunki, taloyhtiöitä ja yksityishenkilöitä - mutta vain vajaa puolet päätyi valittamaan tuomiosta.

Lue seuraavaksi