1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aulanko, Hämeenlinna

Aulangon Graniittilinnalle remonttirahaa valtiolta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on kohdentanut Aulangon Graniittilinnan remontointiin 250 000 euroa.

Graniittilinna on toiminut vuosikymmeniä lasten ja nuorten teatteri Miniteatterin kesänäytäntökauden kotipesänä. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Asunto- ja ympäristöjaosto neuvotteli ensi vuoden budjetin lisäyksistä loppilaisen puheenjohtajansa, kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) johdolla. Neuvottelun jälkeen Aulangon varsinaisen kunnostuksen lisämäärärahaksi päätettiin 250 000 euroa. Valtiovarainvaliokunta hyväksyi esityksen maanantaina kokouksessaan.

– Sain tästä Graniittilinnan tilanteesta kuluvan vuoden aikana useamman yhteydenoton Hämeenlinnasta ja muualtakin. Graniittilinna on tärkeä osa ainutlaatuista Aulangon puistometsää ja luonnonsuojelualuetta, kertoo Heinonen tiedotteessaan.

Lasten ja nuorten Miniteatteri esiintyy linnassa kesäisin ja remonttia on toivottu jo vuosia.

Rahoitusuutisesta iloisesti yllättynyt Miniteatterin toiminnanjohtaja Suvi Seppälä sanoo, että korjauksia kaivataan kipeästi alueen turvallisuudenkin takia.

– Holvikaaressa on ilmeisesti ollut jotain pientä sortumaa, sen kunnostaminen on tosi tärkeää. Myös kaksi tornia eivät vastaa nykypäivän turvallisuusmääräyksiä.

– Ei näin hyviä uutisia voi tiistaina saada! Nyt tuli joululahja ajoissa, Seppälä riemuitsee.

Lisäksi talousarvioesityksessä on 150 000 euroa Aulangon luonnonsuojelualueen reitteihin ja opasteisiin ja Aulangon kunnostussuunnitelman käynnistämiseen. Aulangon luonnonsuojelualuetta hoitaa Metsähallitus.

Lisärahaa myös tiehankkeille

Samassa ratkaisussa valtiovarainvaliokunta nosti määrärahoja myös Seitsemisen kansallispuistolle ja kaikkien kansallispuistojen autiotupaverkoston ylläpitoon ja kehittämiseen ja nuorten työllistämiseen kansallispuistojen ylläpidossa.

Valtiovarainvaliokunnassa osoitettiin 700 000 euroa lisärahaa myös Mommilantielle eli MT2951:lle. Yhdeksäntoista pienemmän lisähankkeen joukossa on myös maantien 132 eli Klaukkalantien parantaminen 800 000 eurolla.

Päivitetty 12.12.2017 klo 10:59: Täsmennetty jutun ingressiä, lisätty tekstiin sanat "ja luonnonsuojelualueen reitteihin ja opasteisiin".

_Päivitetty 12.12.2017 klo 11:57: Ingressi oli aiemmin "Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on myöntänyt Aulangon Graniittilinnan remontointiin ja luonnonsuojelualueen reitteihin ja opasteisiin yhteensä 400 000 euroa." Täsmennetty edelleen. _