Valtuutetut salatusta kokouksesta: Salainen asia on Porille myönteinen

Porin valtuusto käsitteli maanantaina lähes kaksi tuntia asiaa suljettujen ovien takana.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ei kerro, miksi valtuusto käsitteli yhtä asiakohtaa lähes kaksi tuntia suljettujen ovien takana. Kuva: Antti Laakso / Yle

Porilaisvaltuutetut vaikenevat kuin muuri maanantaisen valtuuston salaisen asiakohdan tarkasta sisällöstä. Valtuutettuja on vannotettu pitämään suunsa tiukasti kiinni.

Useat Yle Porin tavoittamat porilaisvaltuutetut kertovat kuitenkin, että kyse on kaupungin kannalta myönteisestä asiasta.

Kunnanvaltuustojen kokoukset ovat lähtökohtaisesti julkisia. Asiakohtien salaaminen on erittäin harvinaista. Kuntaliiton mukaan (siirryt toiseen palveluun) suljettuun käsittelyyn on oltava painava syy, esimerkiksi kunnan edun turvaaminen hankinnassa tai yrityskaupassa.

Porin virkamiesjohto ei ole suostunut kertomaan, mistä syystä asiakohta salattiin. Eräiden arvioiden mukaan asia tulee julkiseksi alkuvuonna.

Valtuuston kokous alkoi maanantaina iltakuudelta, mutta yleisö ja media pääsivät saliin vasta vähän ennen kahdeksaa. Vahtimestarit olivat estämässä yleisön kulun kaupungintalon valtuustosaliin johtavaan portaikkoon.