Myöhästelyä ja peltikolareita – Sakea lumisade hankaloittaa liikennettä Pirkanmaalla

Suomeen saapunut lumimyräkkä on saanut niin bussit, lennot kuin junatkin myöhästelemään.

Linja-auto ja pieni kuorma-auto törmäsivät Tampereella Takahuhdintien ja Uudenkylänkadun risteyksessä kello 13 jälkeen Kuva: Jani Aarnio / Yle

Sakea lumisade on hankaloittanut liikennettä Pirkanmaalla tiistaina.

Haastavista keliolosuhteista johtuen Tampereella bussit ovat olleet myöhässä aikataulustaan.

Teillä on sattunut lukuisia pieniä peltikolareita ja tieltä suistumisia mm. Pirkkalassa, Sastamalassa ja Lempäälässä.  Poliisin mukaan toistaiseksi on vältytty vakavilta loukkaantumisilta.

Tampereella Takahuhdissa linja-auton ja kuorma-auton törmäys sulki tien alkuiltapäivästä ja vei bussit poikkeusreitille.

Sää on vaikuttanut myös lentoliikenteeseen. Turussa ja Helsingissä on suljettu kiitoteitä, minkä takia Tampereelle tulevat ja Helsinkiin lähtevät lennot ovat myöhässä tai peruttu. Tampere-Pirkkalan lentokenttä on toiminut normaalisti.

Junaliikenteessä on ollut lyhyitä viivästyksiä.

Tykkylumen katkomat sähkökatkot ovat leviämässä lounaasta päin. Kello 15 aikaan Pirkanmaalla oli noin 230 taloutta ilman sähköä Akaassa, Punkalaitumella ja Urjalassa.

Poliisi kehottaa varovaisuuteen

Keliolosuhteet ovat Pirkanmaalla erittäin huonot. Tiet ovat lumisia ja erittäin liukkaita ja lisäksi tiellä oleva pölyävä lumi heikentää näkyvyyttä.

Poliisi kehottaa kaikkia tienkäyttäjiä ottamaan keliolosuhteet huomioon. Komisario Erkki Alanen painottaa, että liikenteessä käytettäisiin kelin ja muun liikennetilanteen edelyttämää nopeutta.

– Etäisyys edellä ajavaan tulee pitää riittävänä. Tulee huolehtia, että ajoneuvossa on sekä etu- että takavalot kytkettynä ja ajoneuvon ikkunoista lumi- ja jää poistettuna.

Alasen mukaan tien päällä on onnettomuuksista johtuvissa tehtävissä poliiseja, pelastusviranomaisia, hinausauton kuljettajia, tien kunnossapidosta vastaavia henkilöitä ja mahdollisesti onnettomuusautojen kuljettajia ja matkustajia.

– Hälytysajoneuvojen sekä kunnossapito- ja hinausautojen vilkkuvalot tai varoituskolmiot ja autojen "hätävilkut" tarkoittavat, että jokaisen tienkäyttäjän tulee hiljentää nopeutta, noudattaa erityistä varovaisuutta ja valmistautua tarvittaessa pysähtymään,  jotta vältytään lisäonnettomuuksilta.

Artikkelia on päivitetty iltapäivän mittaan.