Lautakunnalta Helsingissä yksimielinen ei moskeijahankkeen jatkoselvittelylle – "Rahoituksen alkuperä mietityttää"

Seuraavaksi Helsinkiin suunnitellun moskeijan suunnitteluvarausta käsittelee ensi viikolla kaupunginhallitus.

politiikka
Hanasaari voimalaitos hiilivoimala
Moskeijaa on suunniteltu Helsingin Hanasaaren ympäristöön.Henrietta Hassinen / Yle

Helsinkiin suunniteltu moskeija ei saanut tiistai-illan kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa kannatusta. Kokouksessa syntyi selvä päätös: lautakunta ei puolla suunnitteluvarausta moskeijalle ja monitoimikeskukselle.

– Tästä keskusteltiin hyvin pitkään jo eilen. Päätös oli selvä, sanoo lautakunnan varapuheenjohtaja, Risto Rautava (kok.).

Rautavan mukaan lautakunta perustelee päätöstä esimerkiksi sillä, että rahoituksen alkuperässä on liian paljon avoimia kysymyksiä.

– Muslimiyhteistöjen toiminnan edellytyksistä täytyy huolehtia myös asianmukaisten tilojen osalta, mutta nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja rahoituksen alkuperä eivät ole kestävä pohja toteuttamiselle, Rautava listaa.

Rautava arvioi, että lautakunnan kielteisellä päätöksellä on olennainen vaikutus myös kaupunginhallituksen tulevaan päätökseen moskeijahankkeen etenemisestä.

– Kyllä se on hallitukselle merkittävä signaali, että lautakunta tekee asiasta täysin yksimielisen päätöksen.

Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisesti Helsingin kaupunginhallitus. Asian on tarkoitus tulla kaupunginhallituksen päätettäväksi ensi maanantaina.

Jutun otsikkoa päivitetty klo 19:54. Otsikossa luki aiemmin, että "Helsingin poliitikoilta yksimielinen ei". Täsmällisempi ilmaus on kuitenkin, että päätös tuli lautakunnalta.

Lisää aiheesta:

Suurmoskeijasta ei ole vielä mitään päätöksiä, mutta ehtoja suunnitellaan jo

Kuuluuko rukouskutsu Helsingissä, jos moskeija rakennetaan? Ja 9 muuta kysymystä