Kosteusvaurioita ja öljyvahinkoja: Lisäviivästystä Pohjolan palvelukodin remonttiin Tampereella

Entisen poliisikoulun tilat Tammelassa muutettiin palvelukodiksi, mutta takuukorjauksia on jouduttu tekemään kosteus- ja muiden vahinkojen takia. Ikävintä on tietysti, että monien evakossa olleiden iäkkäiden asukkaiden muutto takaisin palvelukotiin on lykkääntynyt.

palvelutalot
Pohjolan palvelukeskus
Jussi Mansikka / Yle

Tampereen Pohjolankadulle on peruskorjattu palveluasuntoja vanhaan Haarlan kirjekuoritehtaaseen, jossa on sittemmin toiminut myös mm. poliisikoulu.

Ikäihmisten käyttöön rakennus valmistui alkukesällä 2016, mutta heti alkuunsa tiloissa havaittiin kosteusongelmia. Niitä on sen jälkeen korjattu takuutyönä.

Viimeisin yllätys oli, kun kosteuskorjauksessa löytyi kerrosten välipohjasta öljyn tahrimaa materiaalia. Tästä kertoi ensimmäisenä Tamperelainen-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Öljylöydön takia kuusi asuntoa korjauksessa

Palvelukoti Pohjolan vastaava palveluesimies Merja Korpi kertoo, että korjaamaan jouduttiin öljyn takia kuutta asuntoa 3. ja 4. kerroksessa. Kolmoskerroksen kolme asuntoa saadaan hänen mukaansa käyttöön tammikuun alussa, ja neloskerroksen kolme asuntoa helmikuussa. Väistötilat täksi ajaksi on löydetty Koukkuniemestä.

– Kiitän omaisia ja henkilökuntaa, ilman heidän yhteistyötään ei olisi selvitty vuoden urakasta, huokaa Merja Korpi.

Työpäällikkö Jouni Turtiainen Jatke Oy:stä sanoo, että vanhasta tehtaasta poistettiin haitta-aineet mahdollisimman tarkoin varsinaisen urakan aikana. Pariin kohtaan kerrosten väliin oli kuitenkin jäänyt öljyistä materiaalia.

– Parissa paikassa sitä oli, mutta pienellä alueella. Nyt se on jo poistettu ja kohta on korjattu, kertoo Turtiainen.

Yhtiö on tehnyt korjauksia takuutyönä. Nyt urakka alkaa olla loppusuoralla. Kohta päästään asentamaan mattoa viimeisille lattiapinnoille.

– Hankala tapaus, mutta asiat on hoidettu hyvässä yhteistyössä niin tilaajan kuin käyttäjienkin puolesta, työpäällikkö Jouni Turtiainen toteaa.

Suurin osa Pohjolan palvelukodin tiloista on jo käytössä.

Pohjolan palvelukeskus
Jussi Mansikka / Yle

_Juttua on täydennetty Merja Korven haastattelulla. _