Räjähdysvauriot korjattu Itävallassa: Kaasu virtaa taas Italiaankin

Italiassa julistettin tiistaina hätätila kaasukatkoksen takia.

Öljy ja kaasu
Pelastustyöt olivat käynnissä räjähdyksen jälkeen Baumgartenin kaasunsiirtoasemalla Itävallassa 12. 12. 2017.
Pelastustyöt olivat käynnissä räjähdyksen jälkeen Baumgartenin kaasunsiirtoasemalla Itävallassa 12. joulukuuta.Christian Bruna / EPA

Itävallassa maan suurimman kaasunsiirtoaseman räjähdyksessä saamat vauriot on korjattu. Kaasuyhtiö Gas Connect Austrian mukaan kaikki naapurimaihin johtavat kaasuputket ovat jälleen toiminnassa.

Kaasuasemalla sattui tiistaiaamuna räjähdys, jossa kuoli yksi ihminen ja parikymmentä loukkaantui. Baumgartenin kaasuasema sijaitsee Wienin itäpuolella lähellä Slovakian rajaa.

Kaasun toimitus katkesi ainakin Italiaan, missä ehdittiin tiistai-iltana julistaa hätätila kaasukatkoksen vuoksi ja kaasun hinta nousi rajusti.

Kaasuasema on yksi Euroopan tärkeimpiä, sillä sen kautta virtaa kaasua Venäjältä Itävallan kautta muun muassa Italiaan ja Saksaan. .

Räjähdyksen syystä ei ole edelleenkään tietoa. Kaasuyhtiössä syyksi arvellaan teknistä vikaa, joka olisi voinut aiheutua maanantaina tehdyistä korjaustöistä. Sekä kaasuyhtiö että poliisi ovat aloittaneet tutkinnan tapauksesta.

Lähteet: Reuters, AP