Jyväskylästä Pohjois-Euroopan suurimmaksi – Kuljetusliike Ville Silvasti osti tanskalaisen yrityksen

Jyväskyläläinen Kuljetusliike Ville Silvasti odottaa kaupan vauhdittavan yrityksen tuulivoimakuljetuksia ja samalla Euroopan valloitusta.

Liikenne ja kuljetus
Heinäkuussa Silvasti kuljetti Eestistä Äänekoskelle 31-metrisen syöttövesisäiliön.
Heinäkuussa 2016 Silvasti kuljetti Virosta Äänekoskelle 31-metrisen syöttövesisäiliön.Hannu Vuorinen

Jyväskylässä toimiva Kuljetusliike Ville Silvasti kasvaa nyt vauhdilla. Yritys kertoi tänään ostaneensa tanskalaisen, tuulivoimakuljetuksiin erikoistuneen Frank Nørager & Co -perheyrityksen. Jatkossa Silvasti on Pohjois-Euroopan suurin erikoiskuljetusliike, kun liikevaihto nousee 50 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä 200 henkeen.

Silvastin työnsarkaa ovat teollisuuden erikois- ja raskaskuljetukset. Kaupalla keskisuomalainen perheyritys haluaa vahvistaa jalansijaansa tuulivoimaloihin liittyvissä kuljetuksissa. Pääomistaja Ville Silvasti uskoo, että alalla on kasvumahdollisuuksia.

– Tuulivoima on myös yksi nopeimmin kasvavista uusiutuvan energian tuotantomuodoista ja uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli tulevaisuuden energiantuotannossa. Maailmalla on monia uusia alueita, joihin tuulivoimaa rakennetaan, Silvasti kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Tanskalaisyritys Frank Nørager & Co. A/S jää elämään brädinä: yritys jatkaa toistaiseksi omalla nimellään osana Silvastin konsernia. Yhteensä yritysten logojen alla liikenteessä on 100 vetoautoa, yli 50 saattoautoa ja yli 200 erikoiskuljetusperävaunua.

Uutista korjattu 13.12.2017, yrityksen kotipaikka on Jyväskylä. Kuvatekstiä muutettu 14.12.2017 klo 10.05. Eesti muutettu Viroksi.