1. yle.fi
  2. Uutiset

Presidenttiehdokkaat ottavat illalla yhteen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – katso Ylen Suuri vaalikeskustelu suorana klo 21.05 alkaen

Kamppailu Presidentinlinnan herruudesta kiihtyy, kun ehdokkaat kohtaavat tänään ensimmäisessä Ylen vaalikeskustelussa. Vaalitentti on katsottavissa TV1:ssä ja Yle Areenassa.

presidentinvaalit
Suuri vaalikeskustelu: Presidentinvaalit 2018
Suuri vaalikeskustelu: Presidentinvaalit 2018

Vuoden 2018 presidentinvaalin tentit käynnistyvät Ylellä tänään torstaina, kun kahdeksan presidenttiehdokasta keskustelee ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Keskustelussa ovat mukana kaikki vaaliin ilmoittautuneet ehdokkaat eli Paavo Väyrynen (Väyrysen valitsijayhdistys), Laura Huhtasaari (ps.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.), Sauli Niinistö (Niinistön valitsijayhdistys), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Illan vaalikeskustelun tuottajan Petri Kejosen mukaan tänä iltana keskustelun keskiössä on ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

– Ehdokkailta odotetaan selkeitä näkemyksiä Suomen kannalta tärkeisiin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin asioihin, Kejonen sanoo.

Vaalikeskustelun aikana katsoja näkee kuvaruudussa olevasta kellosta, kuinka paljon kukin ehdokas saa puheaikaa.

Suora lähetys TV1:ssä ja Yle Areenassa

Yle välittää keskustelun suorana TV1:ssä ja Areenassa kello 21.05–22.35. Verkkolähetystä pääset seuraamaan klikkaamalla tämän jutun kuvaa. Keskustelua voi seurata myös verkossa hetki hetkeltä päivittyvässä artikkelissa.

Yle järjestää myös toisen suuren vaalikeskustelun juuri ennen vaalien ensimmäistä kierrosta, tammikuun 25. päivänä.

Yle julkaisi tänään torstaina myös presidentinvaalien vaalikoneen (siirryt toiseen palveluun), jossa ehdokkaat kertovat kantansa moniin kiinnostaviin kysymyksiin presidentin valtaoikeuksista arvokysymyksiin. Vaaligallerian haastatteluvideoilla ehdokkaat kertovat muun muassa kolme asiaa, joita he rakastavat.

Lue myös:

Ylen vaalikone julkaistu: Niinistö panttaa yhä Nato-kantaansa – ”Jäsenyys on täysin riippuvainen olosuhteista”

Ylen presidenttikysely: Niinistö yhä ylivoimaisempi, nyt ykkösvaihtoehto myös vihreille

Lue seuraavaksi