Futudesign Oy voitti arkkitehtuurikisan Helsingin päärautatieaseman uudisosaan tulevasta hotellista

Hermes-niminen ehdotus kunnioittaa päärautatieaseman henkeä modernilla tavalla, perustelee palkintolautakunta.

arkkitehtuuri (erikoisala)
Futudesign Oy:n Hermes-niminen ehdotus voitti kiinteistösijoitusyhtiö Exilionin, Helsingin kaupungin ja Museoviraston järjestämän arkkitehtuurikilpailun.
Futudesign Oy

Futudesign Oy:n Hermes-niminen ehdotus on voittanut arkkitehtuurikilpailun Helsingin päärautatieaseman uudisosaan tulevasta hotellista. Kilpailun järjesti kiinteistösijoitusyhtiö Exilion, Helsingin kaupunki ja Museovirasto.

Palkintolautakunnan perustelujen mukaan Hermes-ehdotus kunnioittaa rakennushistoriallisesti arvokkaan päärautatieaseman henkeä modernilla tavalla.

Exilion saneeraa Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevaan, VR:n hallintorakennuksena tunnettuun kiinteistöön hotellin yhdessä Scandic Hotels Oy:n kanssa.

– Kilpailun tavoitteena oli löytää hotellin uudisosalle luonteva kokonaisratkaisu, joka täydentää historiallisesti merkittävää ja arvokasta kokonaisuutta. Futudesignin ehdotuksessa meitä miellytti erityisesti se, että ehdotus huomioi ympäristönsä. Se lainaa asemarakennuksen historiallisia aiheita, mutta muuttaa ne samalla nykyaikaiseksi tulkinnaksi, palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja sanoo tiedotteessa.

Kilpailuun kutsuttiin viisi kotimaista arkkitehtitoimistoa.