Kittilän virallinen kunnanjohtaja on yhä laittomasti pois potkittu Anna Mäkelä – nyt valittiin sijainen ensi vuodelle

Kunnanvaltuusto päätti myös lausunnostaan valtiovarainministeriölle koskien Lex Kittilä -menettelyn aloittamista.

Kittilä
Kittilän kunnantalo
Kittilän kunnantalo.Pasi Peiponen / Yle

Kittilän kunnanvaltuusto valitsi keskiviikkona vs. kunnanjohtajan ensi vuodeksi. Tehtävään valittiin nykyinen vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa.

Valinta oli kaukana yksimielisestä. Kunnanhallitus esitti virkaan Ylinampaa. Sen esittelijän, kunnan controllerin Tuija Långin esitys oli ollut Harri Mattila.

Harri Mattilaa esitettiin virkaan myös kunnanvaltuustossa. Valtuustossa Ylinampa sai 19 ääntä ja Mattila 8 ääntä. Päätöksestä jätettiin 7 eriävää mielipidettä.

Kittilän vs. kunnanjohtaja Sanna Ylinampa
Sanna Ylinampa on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.Jyri Tynkkynen / Yle

Mahdollisista valituksista huolimatta Ylinampa voi aloittaa uuden virkakauden vuoden alussa. Mattila valittiin varalle.

Vs.kunnanjohtajan hakuaikaa jatkettiin kerran. Kaikkiaan määräaikaiseen virkaan tuli 24 hakemusta.

Kittilään on valittava vs. kunnanjohtaja, koska virallisesti kuntaa johtaa yhä Anna Mäkelä, joka irtisanottiin laittomasti kolme vuotta sitten. Hänen kanssaan on jo tehty erosopimus, mutta siitä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Lausunto ministeriölle: lakeja noudatettu

Kittilän kunnanvaltuusto sorvasi kokouksessaan myös lausuntoa valtiovarainministeriölle koskien Lex Kittilä -selvitysmenettelyn aloittamista kunnassa,

Lausunnossaan ministeriölle kunta sanoo toimineensa lakien mukaan, vaikka syytteessä olevia päättäjiä ei olekaan pidätetty luottamustoimesta.

Kunnan mukaan luottamustoimesta pidättämiseen ei ole tarvetta, vaan päättäjät voivat jäävätä itsensä tapauskohtaisesti asioista päätettäessä.

Selvitysryhmän jäseniksi valtiovarainministeriö esittää kaupunkineuvos, hallintotieteiden maisteri Antti Rantakokkoa, ylituomari, varatuomari Liisa Talvitietä sekä hallintojohtaja, varatuomari Irma Niemistä.

Kittilän kunta lausuu ministeriölle, ettei sillä ole huomautettavaa selvitysryhmän kokoonpanosta.