1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palloilu

Turun uusi palloiluhalli on viittä vaille valmis – urheilijat odottavat jo innolla

Halli avataan virallisesti tammikuun alussa.

Kuva: Viivi Sihvonen / Yle

Kupittaan uudessa palloiluhallissa häärivät vielä työmiehet. Viimeistelytöitä tehdään: kiinnitetään kaiteita, tehdään maalauksia ja laitetaan kuntoon muita yksityiskohtia.

Hallin omistajan ja rakennuttajan, Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen sanoo, että loppuvaiheen pieni kiire ei vaikuta palloiluhallin valmistumiseen.

– Rakennusprojekteissa tulee aina pieni kiire. Tässä ei tule yhtään sen enempää kiire kuin muissakaan rakennushankkeissa, Lehtinen sanoo.

Kupittaan palloiluhallia on rakennettu nyt noin puolitoista vuotta. Mikko Lehtisen mukaan rakennustyöt ovat sujuneet ilman suurempia yllätyksiä, kaikki on mennyt aikataulussa ja budjetissa on pysytty. Halli tulee maksamaan noin 20 miljoonaa euroa.

Kuva: Viivi Sihvonen / Yle

Varastohallista uudelle palloiluareenalle

Turun kaupunki vuokraa Kupittaan palloiluhallin 1,27 miljoonan euron vuosivuokralla. Turun kaupungin liikuntapaikkajohtaja ei halunnut kommentoida halliin liittyviä asioita ennen virallisia avajaisia. Ne järjestetään tammikuun kolmantena päivänä.

Monet urheilijat odottavat palloiluhallin käyttöönottoa innolla. Kupittaalle muuttaa muun muassa Turun palloseuran salibandyn liigajoukkue, joka on treenannut viime vuodet Lausteella, Fiskarsinkadun vanhassa varastohallissa.

Isot on odotukset, totta kai.

Lauri Stenfors, TPS

– Isot on odotukset, totta kai. Nykyiset olosuhteemme eivät ole olleet kovin nykyaikaiset. Esimerkiksi pukukoppi on rakennusparakissa, kertoo Lauri Stenfors TPS:stä.

Jatkossa joukkue saa pelata myös ottelunsa samassa paikassa kuin treenit järjestetään. Se tuo ison edun aiempaan nähden.

Onko uudelle palloiluhallille todellinen tarve?

– Kyllä. Me saamme nykyaikaiset tilat. Myös monelle muulle lajille tämä on iso juttu, Stenfors sanoo.

Kuva: Viivi Sihvonen / Yle

Vauhdittaa kaupungin palloilua

Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen uskoo, että kun kauan odotettu palloiluhalli vihdoin avataan, saa koko kaupungin palloilu vauhtisysäyksen.

– Jos mietitään jääkiekkoa ja sen kehitystä, niin aina, kun on saatu uusia tiloja, laji on mennyt eteenpäin. Uskon, että palloilupuolella käy samalla tavalla. Sekä koripallo, lentopallo että salibandy plus muut asiat menevät varmasti eteenpäin, Lehtinen sanoo.

Kupittaan palloiluhalli pääsee todelliseen testiin heti tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun hallissa pelataan lentopallon Suomen Cupien välierät ja loppuottelut.