1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lucian päivä

Lucia-neidoksi kruunattiin Anna-Kajsa Edström – katso video

Lucia-neidon kruunasi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Lucian päivä
Uutisvideot: Itsenäisyyden juhlavuoden Lucia-neito kruunataan Helsingin tuomiokirkossa
Uutisvideot: Itsenäisyyden juhlavuoden Lucia-neito kruunataan Helsingin tuomiokirkossa

Itsenäisyyden juhlavuoden Lucia-neito on Anna-Kajsa Edström. Hänet kruunattiin tänään keskiviikkona Helsingin tuomiokirkossa.

21-vuotias Edström on kotoisin Pietarsaaresta, jonne hänet adoptoitiin lapsena Kolumbiasta. Hänet kruunasi Luciaksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.).

Edström opiskelee musikaaliartistiksi Kulturamassa Tukholmassa, mutta kertoo käyvänsä usein Suomessa tapaamassa perhettään ja poikaystäväänsä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa muun muassa maalaamista, laulamista, pianonsoittoa ja ystävien tapaamista.

Tapahtumassa kuultiin Edströmin laulua. Mukana oli myös Lucia-kuoro. Kruunauksen jälkeen Lucia-neito käveli kulkueineen Helsingin keskustan läpi.

Lucia ja hänen neitonsa esiintyvät joulu-tammikuussa lähes sadassa tilaisuudessa ja vierailevat muun muassa sairaaloissa ja vanhainkodeissa.

Lucia-neidon valitsee Folkhälsan yhteistyössä Svenska Ylen ja Hufvudstadsbladet-lehden kanssa.

Folkhälsan-järjestön viestintäpäällikkö Camilla Westerlund sanoi keskiviikkona Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että Lucian perimmäisenä tarkoituksena on tuoda valoa, olla valovoimainen persoona ja olla heikompien puolella.

Lue myös:

Lucia-neito tuo valoa – Entisten Lucia-neitojen koskettavat muistot: "Sairaat luulivat minun olevan enkeli, joka tulee ja hakee heidät"

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi