Lounaskattaus Lounais-Suomesta: Kupittaan palloiluhalli aukeamassa, varusmiehet kotiutumassa ja vuosisadan liikenneteko

Kokosimme torstain uutisaiheita Lounais-Suomesta.

Lounais-Suomi
Heijastin pimeässä.
Touko Yrttimaa/YLE

TURKU: Kupittaan uusi palloiluhalli viimeistelyä vaille valmis

Palloiluhallissa tehdään vielä esimerkiksi maalauksia ja kaiteiden asennuksia, mutta vuodenvaihteessa on valmista. Palloiluhallin viralliset avajaiset pidetään 3. tammikuuta. Turun teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen uskoo, että valmistuvalla hallilla on iso merkitys Turun palloilulle.

– Lue lisää

Palloiluhalli
Viivi Sihvonen / Yle

PORI: Uusi yksityinen urheiluhalli avataan ensi viikolla

Porissa Kauppahuone Kuusiston Karjarantaan rakentama halli aukeaa alkuviikolla, mikäli tilojen käyttöönottotarkastus sujuu ilman huomautuksia. Sählykentät ja tekonurmikenttä ovat herättäneet jo etukäteen erittäin suurta kiinnostusta Porissa, kertoo yrittäjä Matias Kuusisto.

Varusmiesten jalkoja rivissä.
Laura Tolonen / Yle

SÄKYLÄ: Varusmiehet kotiutuvat

Lähes 1500 varusmiestä kotiutuu Porin prikaatista torstaina. Kotiutuvat varusmiehet ovat heinäkuussa palveluksensa aloittaneita miehistön jäseniä, viime tammikuussa palveluksensa aloittaneita varusmiesjohtajia ja miehistön erityistehtäviin koulutettuja. Tammikuun saapumiserä aloittaa varusmiespalveluksensa 8. tammikuuta.

VARSINAIS-SUOMI: Lasten psykiatrian lähetteiden määrä kasvanut vuodessa 42 prosenttia

Lasten psykiatrian lähetteet Suomen yliopistollisissa sairaanhoitopiireissä ovat lisääntyneet. Kaikkein suurinta kasvu on ollut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin pohjoisella aluepoliklinikalla. Pohjoisten klinikkojen alueelle kuuluvat esimerkiksi Raisio, Rusko ja Uusikaupunki. Lastenpsykiatrian vastuualuejohtaja Taina Juvén arvioi, että lasten psykiatrian lähetteiden kasvu voi johtua muun muassa turhista lähetteistä tai siitä, että lapset voivat aiempaa huonommin.

– Lue lisää

SALO: Pertteliläinen heijastin palkittiin vuosisadan parhaana

Heijastin on palkittu vuosisadan liikennetekona Auto- ja liikennegaalassa. Kansalaiset ovat koko vuoden ajan voineet ehdottaa ja äänestää vuosisadan merkittävintä liikennetekoa. Voittajaksi valikoitui jalankulkijan heijastin, jonka keksi pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti 1940 ja -50-lukujen taitteessa. Heijastin tunnetaan Suomen lisäksi käytännösä vain Pohjoismaissa.

– Lue lisää