Makaaberi löytö toistui Kanadan rannikolla: merestä ajelehtinut jo 13 lenkkitossuista ihmisjalkaa

Valtaosalle jaloista on löytynyt luonnollinen selitys.

rannikot
Näkymä Vancouverin rannikolta.
Brittiläisen Kolumbian rannikkoa Vancouverin lähellä Kanadassa.Josh McCulloch / AOP

Kanadan viranomaiset tutkivat ihmisjalkaa, joka löytyi länsirannikon Vancouverinsaarelta Brittiläisessä Kolumbiassa viime viikolla. Kyseessä on 13. rannikkoalueelta löytynyt jalka vuosikymmenen aikana.

Tapauksia yhdistää se, että kaikissa jaloissa on ollut lenkkitossut. Tuoreimmasta löydöstä kertoi muun muassa kanadalainen CBC News (siirryt toiseen palveluun).

CBC Newsin mukaan jalasta ilmoitti paikallinen koiranulkoiluttaja, jonka koira oli huomannut sen. Jalka koostui polven alapuolisista luista jalkaterää myöten, valkoisesta sukasta ja mustasta lenkkitossusta. Nilkkaluu toimi.

Löytäjä otti jalan mukaansa ja soitti viranomaisille, kertoo paikallinen CTV Vancouver Island News (siirryt toiseen palveluun). Lehtitietojen mukaan hän pelkäsi, että jalka huuhtoutuu takaisin mereen.

Syyksi epäiltiin ensin tsunamia

Lenkkitossuisia jalkoja on löytynyt Brittiläisen Kolumbian rannikolta vuodesta 2007.

Aluksi epäiltiin, että jalat kuuluivat vuoden 2004 tsunamissa kuolleille. Jotkut epäilivät lentokone- tai laivaonnettomuutta, sarjamurhaajaa tai järjestäytynyttä rikollisuutta.

Kanadan viranomaiset ovat tähän mennessä tunnistaneet aiemmista jaloista kahdeksan. Ne kuuluivat kuudelle eri ihmiselle. Tapauksiin ei viranomaisten mukaan liitty rikosta, vaan kyse oli tapaturmista ja itsemurhista.

Yhdysvaltalainen radioyhtiö NPR (siirryt toiseen palveluun) arvioi jalkamysteeriä vuonna 2011. Sen mukaan on todennäköistä, että miljoonien asukkaiden rannikolla mereen päätyy ruumiita syystä tai toisesta, kuten onnettomuuden vuoksi.

Nimenomaan jalkojen ajautumista rannikolle selittää, että niissä on ollut kelluvasta materiaalista tehdyt lenkkitossut.

The New York Timesin haastattelema (siirryt toiseen palveluun) kuolinsyytutkija Andy Watson arvioi, että korkeista vuorovesistä ja voimakkaista merivirroista johtuen uusin jalka saattaa olla peräisin kaukaakin, jopa Alaskasta.