Sotilaspuvun pitäminen uusnatsien mielenosoituksessa toi sakkoja varusmiehelle

Jääkäriprikaatissa palvellut varusmies tuomittiin palvelusrikoksesta sakkoihin, koska hän oli esiintynyt puolustusvoimien sotilaspuvussa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa.

Palvelusrikos (Armeija)
Sotilaspukuinen varusmies mielenosoittajien joukossa
Palveluspukuun pukeutunut varusmies nähtiin lokakuussa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa.Yle

Lapin Jääkäriprikaatissa palvellut varusmies on tuomittu kurinpitosakkoon esiintymisestä sotilaspuvussa mielenosoituksesta. Varusmies osallistui sotilaspukuun pukeutuneena uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitukseen Tampereella lokakuussa 2017.

Mies sai lisäksi tuomion myös luvattomasta poissaolosta. Poissaolo ei liity mielenosoitukseen tai siellä sotilaspuvussa esiintymiseen.

Yhteensä varusmies tuomittiin 30 päivän kurinpitosakkoihin kahdesta palvelusrikkomuksesta. Sakkojen yhteissumma on 153 euroa.

Tuomiosta on mahdollista valittaa seitsemän päivän kuluessa Lapin käräjäoikeuteen.

Yleinen palveluohjesääntö kieltää puolustusvoimien henkilöstöltä ja varusmiehiltä osallistumisen palveluspuvussa esimerkiksi poliittisiin mielenosoituksiin.

Varusmiehen rikkomus on harvinainen. Tapauksen ollessa esitutkinnassa Puolustusvoimilta todettiin Ylelle, ettei täysin vastaavanlaista tapausta ole aiemmin ollut.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus