Lapin taidepalkinto myönnetään kuvanveistäjät Teija ja Pekka Isorättyälle

Taiteilijapariskunta reissaa kotoaan Torniosta maailmalle tiuhaan. Palkinnon yhtenä perusteena on juuri taiteilijoiden kansainvälinen menestyminen.

taidepalkinnot
Pekka ja Teija Isorättyät ja Billy-veistos
Minna Aula / Yle

Lapin taidetoimikunta palkitsee torniolaiset kuvanveistäjät Pekka ja Teija Isorättyän heidän laaja-alaisesta työstään taiteilijoina. Toimikunta perustelee Lapin taidepalkinnon myöntämistä muun muassa sillä, että Isorättyän pariskunta on esimerkki nykyaikaisista kansainvälisistä taiteilijoista.

Taiteen edistämiskeskus Taiken tiedotteessa kerrotaan, että Isorättyät ovat työskennelleet, pitäneet näyttelyjään ja esittäneet performansseja kolmella eri mantereella. Isorättyät ovat esimerkki, että pohjoisuus ei ole taiteilijoille este menestymiseen ja näkyväksi tulemiseen.

Pekka ja Teija Isorättyä tutkivat ihmistä taiteen ja teknologian keinoin. Heidän veistoksensa ovat kineettisiä ja niistä puhutaan myös taiderobotteina.

Parhaillaan Isorättyöillä on taidetta nähtävillä Kiasman näyttelyssä, joka esittelee tämän vuoden Ars Fennica -palkintoehdokkaat.

Lapin taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle. Isorättyöiden palkintosumma on 5000 euroa.