1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin päätös sote-yhteisyrityksestä pysyy – valtuusto ei pidä uutta kokousta maanantaina

Osa Kemin kaupunginhallituksen jäsenistä vaati koolle uutta valtuuston kokousta.

kunnallishallinto
Kemi, kaupungintalo
Risto Koskinen / Yle

KemiKemin kaupunginvaltuuston kuukausi sitten tekemä sote-yhteisyrityksen perustamispäätös jää voimaan. Kemin kaupunginvaltuusto ei kokoonnu enää ensi maanantaina päättämään sote-yhteisyrityksestä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Teija Jestilä (sd.) päätti asiasta tänään.

Kemin kaupunginhallitus on kieltäytynyt jo kaksi kertaa antamasta kaupunginjohtaja Tero Nissiselle lupaa allekirjoittaa sote-yhteisyrityksen sopimusta. Kieltäytymisen takana ovat olleet hallituksen vasemmistoliiton jäsenet ja Pirita Hyötylä (sd.).

Hallituksen oli muun muassa tarkoitus valtuuttaa kaupunginjohtaja Tero Nissinen allekirjoittamaan yhteisyrityksen perustamiseen liittyvät asiakirjat ja päättää myös Kemin kokousedustajista yhteisyrityksen yhtiökokoukseen ja hallitukseen sekä yhteisyrityksen osakkeiden merkinnästä ja noin 15 000 euron merkintähinnan suorittamisesta.

Päätökset ovat syntyneet äänin 5–5 ja lopulta asian on ratkaissut kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Moisasen (vas.) ääni.

Viime maanantaina kaupunginhallituksen puheenjohtaja, vasemmiston Sari Moisanen esitti Jouko Pasojan (vas.) kannattamana, että yhteisyrityksestä äänestettäisiin uudelleen valtuuston kokouksessa.

Kemin kaupunginhallitukselle on esitetty asian viivyttelyn ja valtuuston tahdon vastustamisen vuoksi epäluottamusta. Asian käsittely on kesken.

Lue seuraavaksi