Kaikki pikkubussitkaan eivät saa kulkea Suomen suurimman rajanylityspaikan kautta

Venäjä vahvisti linja-autoliikennettä koskevat rajoitukset torstaina. Nuijamaan rajanylityspaikan kautta kulkee 70–100 pikkubussia vuorokaudessa.

liikenne
Venäläisiä busseja Prisman parkkipaikalla. Venäläisiä turisteja ostoskasseineen ulkopuolella.
Venäjältä tulevat bussit ovat tuttu näky muun muassa Lappeenrannan Prisman pihalla.Tommi Parkkinen / Yle

Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristov on vahvistanut aiemmat tiedot linja-autoliikenteen rajoittamisesta Saimaan kanavan huoltotiellä.

Asiasta keskusteltiin Suomen ja Venäjän liikennetyöryhmän kokouksessa Helsingissä torstaina. Samalla tarkentui, että rajoitus koskee vain 1+8 henkilön ja sitä suurempia linja-autoja. Rajoituksen piirissä on myös kansainvälinen reittiliikenne.

Venäjän liikenneministeriö päätti viime viikolla rajoittaa linja-autoliikennettä Saimaan kanavan huoltotiellä. Rajoitus koskee Suomesta Venäjälle kuin Venäjältä Suomeen suuntaavia linja-autoja.

Saimaan kanavan huoltotie kulkee Viipurista Nuijamaan rajanylityspaikalle Lappeenrantaan.

Venäjän liikenneministeriön päättämä rajoitus on voimassa maaliskuun loppuun asti.

Viime viikolla tehdystä päätöksestä huolimatta linja-autoja on tällä viikolla liikkunut valtakunnan rajan yli Nuijamaan rajanylityspaikan kautta.

Muokattu 14.12. klo 19.46: Jutussa täsmennetty ajoneuvojen määritelmää. LVM kertoi aiemmin tiedotteessaan, että "linja-autoiksi katsotaan 1+8 henkilön tai tätä suuremmat ajoneuvot". Myöhemmin LVM korjasi lauseen muotoon "rajoitus koskee vain 1+8 ja sitä suurempia linja-autoja".