"Miten hallitus aikoo taata, että jouluna on paljon lunta?" Vuoden viimeinen kyselytunti päättyi leikinlaskuun – video

Eduskunta aloitti kyselytunnin keskustelemalla yksinäisyydestä ja sen aiheuttamasta ahdistuksesta.

ammatilliset oppilaitokset
Uutisvideot: Antti Rinne ja Paula Risikko sanailevat kyselytunnilla
Uutisvideot: Antti Rinne ja Paula Risikko sanailevat kyselytunnilla

Eduskunnan vuoden viimeinen kyselytunti päättyi oppositiopuolue SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen ja pääministerin sijaisena toimineen sisäministeri Paula Risikon (kok.) hauskaan sanailuun.

– Koska päätonttu ja valtiovaraintonttu eivät ole paikalla, kysyn nyt hallituksen asiasta vastaavalta ministeriltä omien lastenlapsieni ja muiden suomalaisten lasten puolesta, miten hallitus aikoo taata, että jouluna on paljon lunta, jotta lapset pääsevät pulkkamäkeen ja joulupukki poroineen liikkumaan, Rinne kysyi.

Puhemiehen tehtävää hoitanut varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) pohti, olisiko kysymys ympäristöministerin vai sisäministeri Risikon alaa.

– Arvoisa puhemies, kyllä se taitaa olla näitä sisäasioita, Risikko vastasi.

Risikko kehaisi, että opposition kysymys oli erinomaisen hyvä.

– Kyllä me olemme kaikki kirjoittaneet tästä nyt pukille, että me saisimme sitä lunta.

Risikko myös kiitti oppositiota vuoden aikana tehdystä työtä ja hallituksen "hereillä pitämisestä" ja toivotti oppositiolle turnauskestävyyttä.

– Me jatkamme yhdessä teidän kanssanne erimieltä ollen, kiitos, Risikko sanoi.

Rinne kiitti myös hallitusta kuluneesta vuodesta ja sanoi toivovansa, että hallitus vähentäisi aktiivisuuttaan ja "tekisi parempia esityksiä".

Presidenttiehdokkaat äänessä viimeisellä kyselytunnilla

Ennen Rinteen leikkisää kysymystä kyselytunnilla keskusteltiin muun muassa ihmisten yksinäisyyden aiheuttamasta ahdistuksesta ja ammattiin opiskelevien huolista.

Äänessä olivat muun muassa SDP:n presidenttiehdokas, kansanedustaja Tuula Haatainen ja vihreiden presidenttiehdokas, kansanedustaja Pekka Haavisto.

Myös keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen pääsi lopussa kysymään eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholta Euroopan unionin mahdollisesta liittovaltiokehityksestä.